Spoiler-alert! Kostuumontwerpster verklapt Jon Snows verhaallijn in nieuwe seizoen ‘Game of Thrones’

Spoiler-alert! Kostuumontwerpster verklapt Jon Snows verhaallijn in nieuwe seizoen ‘Game of Thrones’

You know nothing, Jon Snow. Maar wij weten al wel waar de King of The North zal uithangen in het nieuwe seizoen van ‘Game of Thrones’. De kostuumontwerpster van de HBO-reeks verklapte namelijk het een en ander in een interview met Uproxx. Wie nog verrast wil worden zondagnacht bij de start van het nieuwe seizoen, leest beter niet verder!

In een interview dat de kostuumontwerpster Michele Clapton gaf aan Uproxx, vertelde ze over de link tussen de kostuums en de personages uit Game of Thrones. Zo verklaart ze dat de stijve schouders in Daenerys’ kostuum verwijzen naar het feit dat ze nu een groot leger moet leiden. De ketting rond haar middel representeert haar doel: de kroon. Over Jon Snow praatte de ontwerpster haar mond voorbij. Voor ze het wist, verklapte ze een deel van zijn verhaallijn. Wie absoluut niets wil weten over het zevende seizoen, leest beter niet verder!

Met of zonder cape?

De kostuumontwerpster vertelt over het verwijderen van Jon Snows cape en waarom dat wel of niet nodig was. “We hebben dat gedaan om hem op bepaalde momenten kwetsbaarder op te stellen. Vooral wanneer hij Dany voor het eerst ziet in haar kamer. Maar we hebben zijn cape terug aangedaan voor de ontmoeting met Cersei.” Ja, je leest het goed, Jon Snow zal dus de nieuwe koningin van Westeros Cersei en haar aartsvijand Daenerys ontmoeten.

Geallieerden zoeken in het zuiden

Winter is here en Jon Snow wil zoveel mogelijk lords en lady’s in de zeven koninkrijken overtuigen om het op te nemen tegen de bedreiging aan de andere kant van de muur. Als King of the North trekt hij daarom richting het zuiden. Het is dus nu zeker dat hij twee mogelijke bondgenoten in zijn gevecht tegen de White Walkers zal ontmoeten. Daenerys zagen we in de laatste aflevering van seizoen zes aankomen in Westeros met schepen van Dorne en Highgarden, dankzij een last-minute alliantie geregeld door Varys. Cersei moet het in haar eentje doen op de Iron Throne, hoewel er hier en daar gehint wordt dat Euron Greyjoy een vloot klaar heeft voor haar.

Uit de korte inhoud van de eerste drie afleveringen weten we dat Daenerys Dragonstone bereikt en in aflevering twee “onverwacht bezoek” krijgt. In de trailer zagen we ook al dat Ser Davos Seaworthy aan de zijde van Jon Snow bij Dragonstone arriveert. Het is dus nu zo goed als zeker dat de twee elkaar zullen ontmoeten. De vraag is nu: waarover zullen ze het hebben? Zal hij Daenerys en/of Cersei kunnen overtuigen te vechten tegen de White Walkers? En waarom ontmoet Jon Snow zijn tante in haar slaapkamer, zonder cape?

HBO

Gesponsorde artikelen