Left Right
scrollTop top

(SPOILERS!) De 4 laatste woorden uit Gilmore Girls zijn vreselijk en geniaal tegelijkertijd


(SPOILERS!) De 4 laatste woorden uit Gilmore Girls zijn vreselijk en geniaal tegelijkertijd

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Als je ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’ nog niet gezien hebt – en je wil het nog zien – raden we je af om dit artikel te lezen. Ziezo, daarmee is iedereen gewaarschuwd en kunnen we overgaan naar de serieuze business: de vier laatste woorden van het revival-seizoen zijn echt om furieus van te worden, toch?! 

Fans zijn niet te spreken over de fameuze vier laatste woorden uit ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’, de revival van de populaire serie Gilmore Girls. Toch zijn de woorden ook geniaal op hetzelfde moment. Dit is je laatste waarschuwing: hieronder staan dikke vette spoilers. Als je ze niet wil lezen: time to go!

Even wat achtergrondinformatie over die ‘four last words‘: Amy Sherman-Palladino, de bedenkster van de populaire serie Gilmore Girls, zei in 2006 in een interview dat ze toen al wist wat de laatste vier woorden van de serie zouden zijn. Toen de serie in 2007 bruusk werd stopgezet, dachten fans dat ze die laatste woorden nooit te horen zouden krijgen.

Dit jaar maakte Netflix echter bekend dat er een revival van de serie zou komen en sinds gisteren kan je die vier afleveringen streamen. In die negen jaar van radiostilte zijn die ‘vier laatste woorden’ een grote mysterie gebleven en onder de fans is het zelfs een soort van mythe geworden. Fans die alle afleveringen in één ruk hebben bekeken weten die laatste vier woorden nu dus al en de reacties zijn weinig positief, maar wél keihard in het voordeel van Netflix.

Het hoofdstuk kunnen afsluiten, dat is wat de meeste fans verwachtten van de revival. Na het bruuske einde negen jaar geleden willen we er gewoon een streep kunnen onder trekken zodat we voort kunnen met ons leven. En dan hoor je ze, na negen jaar wachten …

Rory: “Mom?

Lorelai: “Yeah?

Rory: “I’m pregnant.”

Hoe moeten we nu in hemelsnaam afscheid nemen van Rory, Lorelai en co na deze woorden? Het geeft ons ongelooflijk veel goesting in een vervolg en nog meer bingewatchen. “I spent 6 hours watching to have closure and closure is the last thing I got“, reageert een fan op Twitter en dat vat het perfect samen voor ons.

Hoewel zo’n cliffhanger absoluut niet leuk is om mee te eindigen, zijn de woorden tegelijkertijd ook geniaal. De hele serie draait namelijk rond de relatie tussen Rory en haar moeder en de revival doet perfect wat ervan verwacht werd: de puzzelstukjes in elkaar laten vallen. De serie eindigt waar ze begonnen is, enkel met een andere Gilmore.

Stiekem hopen we toch nog op een vervolg …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...