Spoorwegpolitie schiet man met mes neer in station Gent-Sint-Pieters

Spoorwegpolitie schiet man met mes neer in station Gent-Sint-Pieters

Het station van Gent Sint Pieters is deze avond volledig afgesloten nadat de spoorwegpolitie een man neerschoot. Die zou op een agent afgelopen zijn met een mes en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Alle treinverkeer werd stilgelegd, maar de politie benadrukt dat de situatie onder controle is. 

Volgens ooggetuigen liep een man met een witte sjaal schreeuwend naar een agent met iets in zijn handen wat later een mes bleek te zijn. De spoorwegpolitie schoot de man neer. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis en zou momenteel in levensgevaar verkeren. Het is niet duidelijk of hij ook effectief de agent raakte.

Op dit snapverhaal, dat op Twitter werd gegooid, zijn enkele beelden te zien. Of de man ook echt ‘Allahu Akbar’ geroepen heeft, is zeker niet duidelijk.

De politie van Gent wil momenteel niet over de zaak communiceren, maar heeft het wel over een “schietincident”. De straten rond het station en de hoofdingang van het station zelf werden afgesloten. Treinen konden wel doorrijden, en het station bleef langs de zij-ingang te bereiken.

Ook het Maria-Hendrikaplein zelf werd afgesloten, en alle omliggende straten. Dat heeft wel een stevige impact op de routes van de bussen, maar zij deden wel allemaal het station aan. Ook de trams werden omgeleid: tram vier en twee konden een tijdlang het station niet bereiken, zij werden tegengehouden aan vroegere haltes.

Momenteel is het niet duidelijk of het station morgen zoals normaal zal opengaan, al zal dat wellicht weinig invloed hebben op de treinen. De NMBS geeft daar morgenochtend meer duidelijkheid over.

Gesponsorde artikelen