Spotify beloont gebruikers die betalen door hen nieuwe muziek twee weken vroeger te laten beluisteren

Spotify beloont gebruikers die betalen door hen nieuwe muziek twee weken vroeger te laten beluisteren

De beslissing lijkt gevallen: wie niet betaalt voor Spotify, zal nieuwe muziek pas twee weken later kunnen beluisteren. Dat is het resultaat van een deal tussen de streamingsdienst en Universal Music, een van de drie grote platenmaatschappijen. Vermoedelijk komt er met de andere twee een soortgelijke deal aan.

Momenteel is Spotify in principe gratis. Dan krijg je wel af en toe een reclamespot te horen en kan je geen gebruik maken van enkele extra opties zoals offline luisteren. Een Premium-abonnement kost 9,99 euro per maand en Spotify heeft zo’n 50 miljoen betalende abonnees.

Zo’n twee weken geleden raakte bekend dat daarin verandering zou komen. Spotify moet namelijk zijn contracten met Universal Music, Sony Music en Warner Music Group opnieuw onderhandelen en die grote platenmaatschappijen staan niet te springen voor zo’n gratis systeem.

De eerste deal is nu rond met Universal Music, de platenmaatschappij van onder andere Lady Gaga, Kanye West en Justin Bieber. Gratis gebruikers kunnen alles blijven beluisteren, maar nieuwe albums zullen in de toekomst de eerste twee weken enkel beschikbaar zijn voor wie Premium heeft. Kenners verwachten een gelijkaardige deal met Sony en Warner.

Gesponsorde artikelen