Spotify laat je je meest gehate artiesten blokkeren

Spotify laat je je meest gehate artiesten blokkeren

Spotify gaat een feature uitbrengen waarmee je kan instellen dat de app de muziek van bepaalde artiesten niet afspeelt. Momenteel loopt er een testfase voor iOS-gebruikers en heel wat mensen zijn alvast in de wolken.

De ‘don’t play this artist‘-functie wordt binnenkort uitgerold voor alle Spotify-gebruikers. Dat meldt de Amerikaanse technologiewebsite The Verge. Dankzij deze nieuwe functie kan je binnenkort verhinderen dat eender welk nummer uit de catalogus van een bepaalde artiest afgespeeld wordt. Het is dus niet mogelijk om afzonderlijke tracks uit te sluiten.

Die blokkade is dan zowel van toepassing op bibliotheken, playlists en hitlijsten als op radiozenders op Spotify.

(Onlangs raakte bekend dat Facebook aan Netflix en Spotify toegang tot onze privéberichten gaf.)

Onder druk van R. Kelly-haters

Experts raadden Spotify in 2017 al aan om de feature in werking te doen treden, maar de streamingdienst reageerde toen weigerachtig. Maar nu heeft Spotify dus z’n kar gekeerd.

Een van de redenen dat Spotify plots van strategie verandert, is de controversiële documentaire Surviving R. Kelly over zanger R. Kelly. Daarin wordt hij beschuldigd van seksslavernij en betrekkingen met minderjarigen. De hashtag #MuteRKelly werd immens populair, er werden concerten van R. Kelly afgeschaft en z’n platenlabel RCA Records liet hem vallen.

(Dit waren de meest gespeelde artiesten van 2018 op Spotify.)

Catalogus nog op Spotify

Om niet achter te blijven, zwierde Spotify alle nummers van R. Kelly al uit hun eigen gemaakte playlists, maar omwille van contractuele redenen kan Spotify de catalogus van R. Kelly niet zomaar van de streamingdienst verwijderen. Sympathisanten van de slachtoffers van R. Kelly eisten dus dat Spotify extra maatregelen zou ondernemen. Wanneer de feature voor alle Spotify-gebruikers beschikbaar zal zijn, is nog niet geweten.

Dit zijn onze 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen