Spott brengt tv letterlijk naar je huiskamer

Spott brengt tv letterlijk naar je huiskamer

Het Aalsterse IT-bedrijf Appiness heeft vandaag officieel Spott voorgesteld. Via die app kunnen mensen kledij, decoratiestukken en meubels die ze op tv zien, liken en zelfs kopen. Wie binnenkort wil koken in dezelfde potten als Sofie Dumont, weet vanaf nu wat te doen.

Spott is een webwinkel in de vorm van een innovatieve app, waarop mensen alles wat ze op tv zien kunnen terugvinden. “Het kan dienen als inspiratiekanaal voor onze gebruikers, maar eveneens als online shop”, zegt Annelies Gilbos van Appiness. “Voor de programma’s van VTM en RTL kan de app vanaf nu gebruikt worden. Al hopen we binnenkort ook nog andere zenders aan ons aanbod toe te voegen.” De onderhandelingen met de VRT lopen op dit moment en misschien komen daar later ook nog de zenders Vier en Vijf bij. Wie weet is het daardoor binnenkort mogelijk om ‘Calltoys van de Callboys’ in huis te halen.

Internationale series

Enkele maanden geleden lanceerde Appiness een proeversie van Spott die onmiddellijk werd opgepikt door internationale spelers. “Spott won een innovatieprijs in Las Vegas en ook Microsoft was onder de indruk van onze creatie. Op dit moment zit onze CEO zelfs in London, waar hij samenwerkt met mensen van Microsoft”, zegt Gilbos. “De applicatie wint dus stilaan aan bekendheid in het buitenland.” Dat is ook te merken aan de televisieprogramma’s waarvoor de app kan worden gebruikt. Want behalve Vlaamse producties zoals De Keuken van Sofie, Cordon en Familie, is Spott ook beschikbaar voor internationale series zoals Suits. Interessant voor wie graag in een strak Amerikaans maatpak over straat wil lopen.

De app hoeft zich zelfs niet te beperken tot televisie, klinkt het bij Appiness. “We kunnen Spott op alles en iedereen toepassen. Het kan gebruikt worden door bedrijven, maar ook voor mensen met een vlog of YouTube-kanaal. In de toekomst zou het zelfs op locatie en op de radio kunnen worden gebruikt”, besluit Gilbos.

Spott is vanaf nu beschikbaar voor Android en iOS. Meer informatie over de app is te vinden via appiness.mobi of via onderstaand filmpje dat Appiness onlangs lanceerde.

https://vimeo.com/166222218

Gesponsorde artikelen