Left Right
scrollTop top

Staan deze 9 bestemmingen al op jouw bucketlist?


Staan deze 9 bestemmingen al op jouw bucketlist?

Iedereen heeft een bucketlist. Bij de ene staat er misschien “uit een vliegtuig springen” op, en bij de ander “miljonair worden”, maar deze 9 bestemmingen staan hopelijk op die van iedereen.

1. Ontdek een nieuwe wereld in Thailand

“Wow!” Dat is het eerste woord dat in je opkomt wanneer je voet aan grond zet in dit prachtige land. Van de schitterende natuur tot de vriendelijke locals, Thailand is het paradijs op aarde. Zin om een rondreis te maken? In Thailand kan het allemaal, zonder dat je bankrekening er spontaan van gaat huilen. Eén tip: vergeet je zonnecrème niet.

2. Of breng een bezoekje aan IJsland (spoiler alert: het is daar koud)

Op zoek naar iets nieuws om voor te sparen? Wat dacht je van een reisje naar IJsland? Het is er iets duurder dan op de meeste vakantiebestemmingen, maar laat dat je zeker niet afschrikken om eens te gaan kijken. Van vulkanen en rotsen tot gletsjers, hier is er voor elk wat wils!

3. ’s Werelds mooiste grot in Benagil, Portugal

Plezier moet je niet altijd ver zoeken. In Benagil, Portugal vind je de ideale combinatie van mooi weer, lekker eten en sublieme landschappen. Benagil is een klein dorpje in de Algarve. Op zich is er niet superveel te doen, maar toch schuilt er een groot avontuur. Zwem erop los of ontdek de mooiste grot ter wereld vanop een bootje. Zeker een plekje waard op jouw bucketlist!

4. Wil je meer kleur in je leven? Ga naar Cinque Terre, Italië!

Waan je in een regenboog tussen de gekleurde huisjes in Cinque Terre, Italië. Op de vele wandelpaden kun je uren vertoeven, maar je kan natuurlijk ook zelf op stap gaan! Het is en blijft Italië dus smalle straatjes zijn er in overvloed. De vijf dorpjes vormen trouwens samen een nationaal park en zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat zegt toch al genoeg?

5. Ontdek de gezellige drukte van Dublin

Iedereen moet ooit eens naar Dublin. Al is het maar gewoon om van dat accent te genieten. Met het vriendelijke volk en de Ierse cultuur voel je je meteen op je plaats. Het is er zo gezellig dat je er nooit meer weg wil!

6. Canada? Ja, dat kan!

Canada staat bekend om z’n vriendelijke inwoners en spectaculaire natuur. Bijna iedereen spreekt er zowel Engels als Frans, wat op zich al reden genoeg is om er eens te gaan kijken. Daarnaast is het land gevuld met prachtige natuurparken. Je vervelen is er onmogelijk! Canada is trouwens ook de thuis van verschillende iconen zoals Leonard Cohen, Tatiana Maslany, Margaret Atwood en Robin Sparkles.

7. Een uniek zicht op de Salar de Uyuni, Bolivia

Deze indrukwekkende ‘spiegel’ is een gigantische zoutvlakte in Bolivia. Je bezoekt deze plek best tussen december of februari, anders heb je veel kans dat het meer droog staat.

8. Op zoek naar het paradijs? Gevonden! Kawasan Falls, Filipijnen

Deze watervallen stralen pure magie uit. Om er te geraken, moet je eerst een klein halfuurtje wandelen. Gelukkig zorgt het hemelsblauwe water daarna voor de nodige verfrissing. Wil je de andere toeristen te slim af zijn? Wandel dan voorbij de eerste waterval en zoek een rustige lagune om te vertoeven.

9. Train je beenspieren in Machu Picchu, Peru!

Machu Picchu. Dé ultieme bestemming voor op je bucketlist. Ontdek deze prachtige Incastad en sta versteld. Machu Picchu ligt hoog in de Peruviaanse bergen. Maar geen paniek, je hoeft tegenwoordig geen dagen meer te wandelen om er te geraken!

Zijn er nog bestemmingen die op iedereen z’n bucketlist moeten staan? Laat het ons weten!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.634.463
 • Aantal
  doden
  1.136.425
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588