Staking mogelijk op luchthaven Zaventem tijdens krokusvakantie: pas nieuws tijdens het verlof

Staking op Brussels Airport Zaventem dreigt tijdens krokusvakantie.
epa

Bij Skeyes, de luchtverkeersleider op de luchthaven van Zaventem, heeft de christelijke vakbond een stakingsaanvraag ingediend. De exacte datum van de mogelijke stakingsdag is nog niet bekend, maar de kans lijkt groot dat die in de krokusvakantie zal vallen. Er bestaat bij het personeel ongenoegen over de interne werking.

Het personeel van Skeyes is misnoegd over de werkdruk en over hoe de luchtverkeersleiders zogenaamde “premie-uren” kunnen opnemen. Volgens de vakbonden zou het systeem van die premie-uren niet verlopen zoals afgesproken. Vakbondsman Kurt Callaerts zegt in de Mediahuis-kranten dat de stakingsaanzegging er kwam na “contractbreuk” door de directie van Skeyes.

Verzoeningspoging, daarna wellicht staking

epa

De aanzegging wordt voor het weekend nog naar de directie gestuurd. Dan begint een periode van twee weken met gesprekken om toch nog tot verzoening te komen. Daarna, vanaf 29 februari, zou er gestaakt kunnen worden.

Als de staking echt doorgaat, zal dat wellicht dus op het einde van de krokusvakantie zijn. Heel wat Belgen zijn van plan om naar warme oorden of skigebieden te trekken tussen 24 februari en 1 maart.

Gesponsorde artikelen