Stappenplan om op zoek te gaan naar een zomerliefde

Stappenplan om op zoek te gaan naar een zomerliefde

Vind je het moeilijk om zomaar op iemand af te stappen? Dan kan je kiezen om online te daten. Maar hoe begin je daar nu aan? 

1. Kies een datingsite

Je kan een heleboel datingsites vinden op het internet. Natuurlijk zal de ene site je meer aanspreken dan de andere. Ga dus eerst na welke datingsite het best bij je past. Wist je dat er specifieke sites bestaan om te daten voor christenen, holebi’s, mensen met een beperking, liefhebbers van klassieke muziek, alleenstaande ouders en hoger opgeleiden? Sommige sites houden zelfs rekening met wat voor een relatie je zoekt. Wie bijvoorbeeld op zoek is naar een serieuze relatie kan het best kiezen voor Parship.be.

2. Maak je profiel aan

Als je de perfecte datingsite hebt gevonden, kan je beginnen met het aanmaken van je profiel. Hier moet je eerst en vooral een mooie foto van jezelf uploaden. Een tip: laat je profielfoto door iemand anders kiezen en het liefst door een onbekende. Zo weet je zeker dat je foto zal scoren bij mensen die je nieuw leert kennen. Naast de profielfoto zal je ook gegevens moeten invullen over jezelf. Als je niet verplicht bent om alles in te vullen, vul dan enkel in wat jij wil prijsgeven. Wees zo origineel mogelijk zodat je profiel er zeker uitspringt.

3. Wees jezelf

Het is belangrijk om jezelf te zijn tijdens het online daten. Er zijn veel mensen die zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Je wil toch dat de mensen met je afspreken om wie je echt bent? Wees dus jezelf zodat het daten vlot verloopt en niemand plots voor verrassingen komt te staan.

4. Durf contacten te leggen

Wees niet bang om als eerste het gesprek te beginnen. Uiteindelijk zitten jullie beide achter een scherm waardoor je amper iets fout kan doen. Het is de ideale kans om je grenzen te verleggen als je een verlegen persoon bent. Verder toont het starten van een gesprek aan dat je een initiatiefnemer bent. Go for it!

5. Spreek af

De allerlaatste en belangrijkste stap: de date! Als het echt klikt met je match, spreek dan zeker af. Jullie kunnen niet eeuwig achter jullie schermen blijven zitten. Misschien lijkt de persoon in het echt toch niet zo tof als je gedacht had, of misschien valt het beter mee dan je ooit had durven dromen. In dat laatste geval ben je succesvol geslaagd en kan je de zomer spenderen met je soulmate aan je zij.

Zie je het helemaal zitten? Dankzij de gratis persoonlijkheidstest van Parship.be scoor je voor deze zomer nog een lief.

Gesponsorde artikelen