Star Wars-fans zijn er zeker van dat de eerste zin uit de nieuwe film een belediging voor George Lucas is

Star Wars-fans zijn er zeker van dat de eerste zin uit de nieuwe film een belediging voor George Lucas is

Zou het kunnen dat er een boodschap voor George Lucas in de film ‘Star Wars: The Force Awakens’ verborgen zit? Sommige fans beweren dat de eerste zin uit het script duidelijk een belediging aan het adres van de regisseur van de vorige films is. Een steek van J.J. Abrams en Disney?

Even je geheugen opfrissen (en voor wie de film nog moet zien, opgelet voor spoilers): in de openingsscène ontmoet Lor San Tekka piloot Poe om hem een deel van de kaart te geven die naar Luke Skywalker kan leiden. De film speelt zich enkele decennia na Return of the Jedi af en Skywalker is verdwenen. San Tekka heeft de eer om de eerste woorden van de nieuwe saga te mogen uitspreken: “This will begin to make things right.”

Wie graag complotten zoekt, kan dit dubbelzinnig opvatten. Uiteraard wil hij hiermee zeggen dat de kaart een sleutel is om Skywalker hopelijk terug te vinden en zo weer evenwicht in de ‘Force’ te brengen. Maar stel dat Abrams en co hiermee willen suggereren dat deze film het begin is om de fouten van George Lucas recht te zetten en Star Wars te herstellen na de prequels op de originele trilogie, die veel fans schandalig slecht vonden.

Op forums is de discussie natuurlijk losgebarsten. Sommige fans zijn ervan overtuigd dat ze hiermee George Lucas viseren. Maar anderen kunnen niet geloven dat Abrams zoiets zou doen. Ook in interviews is hij altijd heel netjes gebleven, dus hij lijkt gewoon niet de persoon om Lucas op die manier onderuit te halen.

Maar een pittige kanttekening: hij schreef het hele script met Lawrence Kasdan, die ook voor Empire Strikes Back en Return of the Jedi de scenario’s schreef. Met de later gemaakte prequels had hij niets te maken. Volgens de fans is dat duidelijk te merken, want de nieuwe Star Wars sluit veel nauwer aan bij de eerste films.

(Bron: Business Insider)

Gesponsorde artikelen