‘Star Wars Galaxy of Adventures’ gratis op YouTube en de trailer doet ons watertanden

‘Star Wars Galaxy of Adventures’ gratis op YouTube en de trailer doet ons watertanden

‘Star Wars Galaxy of Adventures’ is vanaf 30 november gratis te bekijken op YouTube en de trailer ziet er fascinerend uit. Het gaat om zes afleveringen die ons kennis laten maken met de verhalen van de originele films.

Even voor de duidelijkheid: Star Wars Galaxy of Adventures is geen serie of film voor de nieuwe streamingdienst Dinsey+. De reeks is gratis te zien op YouTube, maar wellicht ben je niet het bestemde publiek. Zo mikt Star Wars Galaxy of Adventures in eerste instantie op kinderen. We krijgen zes afleveringen die het verhaal van de originele films vertellen. De animatie ziet er alvast erg indrukwekkend uit.

(Enkele maanden geleden raakte nog bekend dat Disney minder Star Wars-films gaat maken. Of dat volgens ons een goed idee is, lees je hier.)

De trailer van Star Wars Galaxy of Adventures:

Dit zijn de 8 beste Disneyfilms op Netflix.

Star Wars Kids

LucasFilm en Disney lanceren meteen ook een nieuw YouTubekanaal Star Wars Kids. James Waugh, franchise content-baas bij Lucasfilm, verwoordt het zo aan het Amerikaanse magazine Deadline: “Zoveel vrienden hebben mij door de jaren heen verteld dat ze hun kinderen tot de wereld van Star Wars wilden introduceren, maar dat ze er nog niet klaar voor waren. Ze zochten naar een manier om samen het universum te vieren waar ze zo van houden.”

(Leia en Luke zullen toch meedoen in Star Wars IX.)

Nieuwe film volgend jaar

Star Wars Galaxy of Adventures heeft niet enkel de bedoeling om mensen klaar te stomen voor de oude films, maar ook om fans warm te maken naar de release van volgend jaar. “In december 2019 komt Episode IX uit, waarmee de Skywalker saga eindigt”, zegt Waugh. “Een lange reis van 40 jaar aan verhalen komt opeens tot een einde. Star Wars Galaxy of Adventures neemt ze mee door al die epische momenten en thema’s, de verhalen die ons hier hebben gebracht. Zo maakt die nieuwe generatie net op tijd kennis met de verhalen, vlak voor de finale.”

(Begin dit jaar raakte bekend dat Boba Fett wel degelijk zijn eigen Star Wars-film krijgt.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen