‘Star Wars’-land opent binnenkort. Disney laat de ‘force’ los in themapark

‘Star Wars’-land opent binnenkort. Disney laat de ‘force’ los in themapark

‘Star Wars’ krijgt binnenkort zijn grootste merchandise-element ooit: een heel park in Disneyland. Daar gaat het ‘Star Wars’-land open, een primeur voor Disney. Nadien rolt Disney het ‘Star Wars’-concept ook uit in Parijs. 

Ambitie hebben ze wel bij Disney: om de revival van Star Wars extra kracht bij te zetten, komt er een Star Wars-themapark, kondigde de entertainmentgigant een tijdje terug aan. En die gaat nu een stuk sneller open dan verwacht: in mei van dit jaar.

Disneyland Parijs krijgt Star Wars-land

Op 4 mei? Nee, helaas geen stuntopening op de officiële Star Wars-dag, maar wel op het einde van die maand. Op 31 mei 2019 kan je namelijk je X-Wing in gang steken en naar Disneyland Orlando vliegen. Op termijn kan dat ook in Parijs (dan moet je de Thalys nemen natuurlijk) en mag je daar een Star Wars-land bezoeken. ’t Is niet even cool als op May The Fourth be with you dag, maar kom, ’t is Disney vergeven. Er is wel één nadeel verbonden aan de vroege opening: er zal nog niet zó veel te doen zijn in Star Wars-land.

Hier is onze ultieme Disneyland-gids.

Eén attractie

Smuggler’s Run zal wel al open zijn, da’s één van de twee ‘grote’ attracties in Star Wars-land, maar dat wil wel zeggen dat je meteen de Millennium Falcon kan besturen. De volgende attractie, Star Wars: Rise of the Resistance, zal pas eind dit jaar van start kunnen gaan. Tot dan kan je alvast je tickets boeken voor Disneyland Parijs (nog even zonder Star Wars)!

Disney

Gesponsorde artikelen