Starbucks gaat koele drankjes straffer maken … door koffie in ijsblokjes te verwerken

Al eens geprobeerd om ijsblokjes van koffie te maken? Waarom zou je ook, maar als er één plaats is waar ze zoiets moeten proberen is het natuurlijk Starbucks. De koffieketen gaat met de ijskoffieblokjes experimenteren om ervoor te zorgen dat onze drankjes deze zomer niet warm worden.

Eigenlijk is het logisch. Je bestelt een ijskoud koffiedrankje dat koel wordt gehouden door ijsblokjes. De eerste slok is superverfrissend, maar na vijf minuten zijn de ijsblokjes beginnen smelten en wordt je drankje waterig. Dan spreekt de oplossing voor zich: koffie bevriezen en zo loopt er geen water maar koffie in je drankje. Je zou je gaan afvragen waarom ze daar bij Starbucks nu pas aan denken.

Nooit meer slappe koffie dus, ook niet als het buiten snikheet is. Al zullen wij hier zoals altijd nog even moeten wachten. Starbucks gaat de ijskoffieblokjes eerst testen in z’n filialen in Baltimore en St. Louis. Als de klanten het daar overleven, zullen we dus hopelijk deze geniale uitvinding ooit ook in België krijgen.

Maar je kan het al raden: koffie is duurder dan water, dus je gaat extra moeten betalen als je ijsblokjes van koffie gemaakt zijn. Omgerekend naar euro zou het om zo’n 70 cent gaan. Dus als je je drankje eventueel ad fundum leeg drinkt, hoef je niet in deze nieuwe ijsblokjes te investeren.

Starbucks