Starbucks brengt koffie met olijfolie op de markt

Starbucks heeft een nieuwe opvallende en vooral controversiële smaak gelanceerd. Het gaat om koffie met olijfolie in. De nieuwe lijn, ‘Oleato’ genaamd, is voorlopig nog niet in ons land beschikbaar.

Bekende merken met vreemde smaken is niets nieuws. Zo komt Coca-Cola regelmatig met een nieuwe Limited Edition. Ook Pizza Hut en McDonald’s durven al eens te experimenteren. Zij kwamen recent respecievelijk met een pizza met een overload aan koriander en een McFlurry met koriandersmaak.

Oleato

De Oleato-drankjes van Starbucks werden in februari als allereerste gelanceerd in Italië, het land van de olijfolie. Voormalige CEO Howard Schultz haalde naar eigen zeggen zijn inspiratie voor deze olijfoliekoffie’s op het eiland Sicilië.

De komende maanden zullen ze geleidelijk aan ook in de Verenigde Staten te verkrijgen zijn. Later dit jaar volgen al zeker ook nog Japan, het Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer België aan de beurt is, is niet geweten.

Café lattes, iced espresso’s en cold brews

Het gaat zowel om café lattes, iced espresso’s en cold brews, allemaal met olijfolie in. Op TikTok zijn de reacties op de vreemde smaakcombinatie alvast zeer verdeeld. Sommigen omschreven de olijfoliekoffie als gezond, verrassend en vooral opkikkerend.

Anderen hoopten dan weer dat het ging om een 1-aprilgrap en moesten bijna braken van hun koffie met olijfolie. Ze hadden ook kritiek op het feit dat Starbucks op sommige plaatsen andere smaken zou hebben geschrapt om plaats te maken voor de Oleato-lijn. In de meeste zaken zou er gelukkig een speciale shaker gereserveerd zijn die enkel met olijfolie gebruikt mag worden. Zo krijgen mensen die er geen zin in hebben alvast geen olijfolie in hun koffie.

@l3hcar Do they serve this at starbucks in italy or are the italians laughing at us rn #starbucks #oliveoil #tastetest #starbucksdrinks ♬ original sound – L3HCAR
@bananashrooms Starbucks new olivie oil iced coffee 🥴 #oleato #starbucks #oliveoil #starbucksdrinks ♬ original sound – sal
Meer
Lees meer...