Starbucks mikt op sponsors om koffiebekers beter te kunnen recycleren

Starbucks mikt op sponsors om koffiebekers beter te kunnen recycleren

Snel een Starbuckskoffie halen voor je op de trein moet of met je take away beker naar je werk spurten. Het is een gewoonte van velen. Maar ondanks de bekers van papier zijn, hebben deze  nog steeds een grote impact op de hoeveelheid afval die ze veroorzaken. Starbucks lanceert daarom een Cup Fund waarin zij bedrijven aanmoedigen een bijdrage van 115 euro te leveren. Met deze bijdragen kan Starbucks in de toekomst voor meer afgiftepunten zorgen die recyclage moeten aanmoedigen.

Starbucks deed eerder al een inspanning voor het milieu door koffie en thee te verkopen in papieren bekers. Ondertussen lanceren zij een nieuw project om voor deze meeneembekers in meer afgiftepunten te voorzien. De bekers worden in massale hoeveelheden verkocht en dat zorgt dan ook voor een enorme afvalberg.

Meer afvalverzamelpunten

Deze papieren bekers hebben een plastieken laagje langs de binnenkant om lekkage te voorkomen. Dat zorgt ervoor dat deze bekers gerecycleerd worden met andere gemixte materialen wat op zich geen probleem vormt. Er zijn namelijk voldoende gespecialiseerde recyclagebedrijven die deze bekers kunnen recycleren. Waar het schoentje knelt, is bij de verzameling van de bekers en het brengen ervan naar de juiste verzamelplaats. Er zijn onvoldoende afgiftepunten om deze bekers te verzamelen waardoor maar 1 op de 400 cups werkelijk gerecycleerd wordt en de rest op een stortplaats belandt.

Starbucks komt naar de supermarkt (in de lage landen)

Om meer plaatsen te voorzien van zo een afgiftepunt doet Starbucks in de UK een oproep naar lokale autoriteiten en afvalverzamelbedrijven om een bijdrage te doen van 115 euro. Met dat initiatief wil Starbucks in samenwerking met Hubbub, een milieuliefdadigheidsinstelling, grootschalige recyclageprogramma’s ontwikkelen.

Moeten we straks bij Starbucks extra betalen voor koffie… in een beker?

Gesponsorde artikelen