Left Right
scrollTop top

Start ‘House of Cards’ binnenkort weer productie seizoen 6 op?


Start ‘House of Cards’ binnenkort weer productie seizoen 6 op?

Er zou dan toch nog hoop zijn voor de fans van ‘House of Cards’. Netflix had eerst al aangekondigd dat er geen nieuwe seizoenen zouden komen en niet veel later werd ook de lopende productie stopgezet. Maar nu is er goed nieuws, want een medewerker van het productie achter de serie heeft aan de cast en crew laten weten dat ze hopen om de productie binnenkort weer verder te zetten. Maar dan zonder Kevin Spacey, en Frank Underwood, dus. 

Netflix moest er niet lang over nadenken. Meteen na de eerste beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Kevin Spacey cancelde de streamingdienst House of Cards, waarin Spacey de hoofdrol vertolkt. Geen nieuwe seizoenen dus, maar fans hoopten wel op een waardig afscheid. Maar ook dat leken we niet te krijgen, want Netflix legde, na talrijke andere beschuldigingen, per direct de productie van seizoen zes stil en verbrak alle banden met de Oscar-winnaar.

Brief

Met het einde van Kevin Spacey bij Netflix leek ook een abrupt einde te komen aan House of Cards. Maar nu is er toch wat goed nieuws te melden voor fans van het politieke drama. Een medewerker van MRC, het productiehuis achter de serie, heeft een brief gestuurd naar de cast en crew waarin hij zegt “hoopvol te zijn productie binnenkort opnieuw te hervatten”:

“We blijven samenwerken met Netflix in de hoop binnenkort de productie opnieuw te hervatten”, staat er te lezen. De medewerker schrijft in de brief dat de cast en crew ook voor de volgende twee weken zullen betaald worden. Het is duidelijk dat de productie de productie probeert samen te houden in afwachting van de heropstart van de opnames.

“De laatste twee maanden hebben ons allemaal getest en beproefd op manieren die we nooit konden voorzien. Wat we hebben geleerd door dit alles, is dat deze productie groter is dan één persoon”, verwijst hij duidelijk naar Spacey, “en dat we enorm trots zijn op onze cast en crew, die een van de meest loyale en getalenteerde is in de business.”

Wat gebeurt er dan met Frank Underwood?

Wordt de productie binnenkort weer opgestart? Als dat al gebeurt, zal dat uiteraard zonder Kevin Spacey zijn. En het is maar de vraag hoe ze het wegvallen van hoofdpersonage Frank Underwood gaan aanpakken.

Verwacht wordt dat Frank off screen om het leven zal komen. We zullen een van de ongetwijfeld belangrijkste momenten in de serie dus niet te zien krijgen en dat is uiteraard enorm spijtig. Maar met Robin Wright, en haar personage Claire Underwood dat al een pak meer naar de voorgrond trad in het voorbije seizoen, heeft de serie alvast meteen een waardige nieuwe hoofdrolspeelster klaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810