Station Brussel-Zuid geëvacueerd: er is toch een schot gelost

Station Brussel-Zuid geëvacueerd: er is toch een schot gelost

Het station Brussel-Zuid werd even geëvacueerd na het geluid van een ontploffing. Eerder meldde Infrabel dat het ging om enkele voetzoekers die waren ontploft, maar nadien werd een kogelhuls gevonden. De politie is op zoek naar de schutter.  

Het treinstation werd geëvacueerd nadat enkele voetzoekers waren ontploft. Nadien heerste even paniek aan het station en op sociale media. “Er is veel politie en iedereen verlaat het station al roepend”, klinkt het op Twitter. Maar nadien bleek het toch te gaan om een schot uit een vuurwapen.

Kogelhuls gevonden

Blijkbaar was de paniek toch niet onterecht. Er werd namelijk een kogelhuls gevonden in het station. Volgens het Brusselse parket zijn er ook bewakingsbeelden waarop een verdachte te zien is. “Uit de camerabeelden blijkt dat even na 17 uur één verdachte in het station één schot gelost heeft, gericht naar de grond”, zegt het Brusselse parket in een mededeling. Nadien heeft de verdachte het station verlaten.

De situatie is intussen onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen en het treinstation ging nadien snel weer open. De NMBS spreekt van weinig impact op het treinverkeer.

Gesponsorde artikelen