Steeds populairder: parkeerschijven die automatisch met de klok meelopen

Screengrab VTM Nieuws

Parkeerschijven met een interne batterij worden steeds populairder. Dat meldt de VTM-nieuwsredactie, die een kijkje ging nemen in Leuven. Zulke parkeerschijven passen zich automatisch aan, waardoor het lijkt alsof de wagen er nog niet zo lang geparkeerd staat.

Het lijkt wel een nieuwe hype te zijn, die parkeerschijven met een interne batterij. Waar de Leuvense politie vroeger maximaal 2 stuks per jaar in de geparkeerde wagens aantrof, is dat aantal nu toegenomen tot 36 per jaar. Het is dan ook handig voor automobilisten. Dankzij het ingebouwde kloksysteem kan je eigenlijk zo lang blijven staan als je zelf wil, want het systeem laat de parkeerschijf automatisch mee tikken. Zo zal je altijd binnen de toegestane tijdsspanne blijven.

Maar hoewel de politieagenten hun best doen om de parkeerovertreders te vinden, kan je er er prat op gaan dat er nog een pak meer van die toestelletjes in omloop zijn. De gebruikers gaan er ook steeds ingenieuzer mee te werk. Omdat er aan de achterkant van het toestel een redelijk grote batterij wordt ingebouwd, is het duidelijk voor de controleurs dat zo’n parkeerschijf niet vlak op het dashboard ligt. Daarom leggen gebruikers er vaak een boek onder, met een uitsnijding ter grootte van die batterij.

Als zo’n geparkeerde wagen met speciale schijf gevonden wordt, dan legt de politie meteen een wielklem. De bestuurder moet zijn parkeerschijf vervolgens op het commissariaat komen inleveren, en vervolgens voor de rechtbank verschijnen.

Screengrab VTM Nieuws
Screengrab VTM Nieuws
Meer
Lees meer...