Stel dat terrasje niet te veel meer uit, binnenkort duikt de temperatuur weer onder de twintig graden

Stel dat terrasje niet te veel meer uit, binnenkort duikt de temperatuur weer onder de twintig graden

De zomer loopt op z’n einde en het schooljaar komt alweer dichterbij, en alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om je terrasje liever vandaag dan morgen te plannen, hebben we er hier nog eentje: eind deze week wordt het kouder. Een pak kouder.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wat ons betreft is het pas zomer als de thermometer meer dan twintig graden aangeeft. En dat is gelukkig in de tweede helft van augustus nog wel vaak genoeg zo. Maar geraak er maar niet teveel aan gewoon: vanaf woensdag gaat het regenen en donderdag is het alweer een pak frisser. Bye bye zomer.

Dat wil niet zeggen dat we er niet meer van kunnen genieten: wie vandaag nog met een mojito op de Graslei of op het stand gaat zitten, kan genieten van dik twintig graden en nauwelijks wind. Een laatste zuchtje zomer, maar morgen wordt het pas écht stralend: dertig graden in het centrum en meer in de Kempen, dat vieren wij met een spontaan zwembadje, een laatste barbecue en de pintjes zetten we dan ook maar koud.

Klaar voor koeler?

Maar, je raadt het al, schone liedjes duren niet (meer) land: op woensdag blijft het wel warm, maar keert dat mooie weer om naar een zomeronweer. Tegen dan zijn we misschien wel wat klaar voor verkoeling, maar zó snel moet het dan ook weer niet. Donderdag halen we maar achttien graden meer, dat is wel degelijk het maximum, en hier en daar blijft het ook regenen.

Donderdag en het weekend dan? Tja, da’s misschien wel ideaal voor iedereen, ook de leerkrachten, die terug naar school moet, voor de rest blijft het wat sip. De temperatuur blijft rond de vijftien graden slingeren en verder blijft het wat wisselvallig. Die paraplu haal je dus binnenkort uit de kast en volgens ons blijft ie een tijdje aan je kapstok hangen. Tja, ’t was leuk, de zomer.

iStock

Gesponsorde artikelen