Left Right
scrollTop top

Stem op de beste game van 2013


Stem op de beste game van 2013

2013 gaat de boeken in als een groots jaar voor zowel de gamesindustrie als de gamers, en niet alleen omwille van de lancering van de PlayStation 4 en Xbox One. De vorige generatie consoles haalde nog alles uit de kast, wat leidde tot heel wat bijzonder sterke games. Maar wat was nu dé beste? Zeggen jullie het maar, door te stemmen op onze grote top vijftien. Inderdaad, vijftien, want onze gamesjournalisten kwamen niet toe met de standaard tien namen. 

De debatten waren hevig, want welke criteria hanteer je? Is een game met veel pluspunten én heel wat minpunten beter dan een spel met minder hoogtepunten maar zonder noemenswaardige missers? En hoe weeg je realistische beelden af tegenover een eigenzinnige creatieve setting? Uiteindelijk draaien games toch rond het plezier dat je eraan beleeft, rond hun kracht om je even uit de realiteit te halen en je in een andere wereld te gooien. Maar de originele invalshoek en creatieve uitwerking van de makers is ook cruciaal om een doorsneegame om te toveren tot een echte topper.

En zo schudden onze recensenten een lijst van vijftien toppers uit hun mouw. Hùn toppers, want enkele keuzes zijn misschien niet vanzelfsprekend. Zo zit Call of Duty Ghosts er bewust niet in – lees hier maar waarom. Enkele games belandden dan weer in de lijst omwille van hun bijzonder sterk verhaal, terwijl andere toppers er eigenlijk geen hebben. Verder vind je in onze top vijftien maar liefst twee exclusieve games voor de PS Vita, de draagbare console die (eindelijk) volwassen lijkt te zijn geworden. 

Dit zijn onze vijftien favoriete games van het jaar, voorzien van argumenten waarom ze het verdienen gekroond te worden tot àllerbeste. 

Stem

Kan iets Grand Theft Auto V van de titel van beste game van 2013 houden? Stem hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170