Stemt het Verenigd Koninkrijk vanavond iemand naar Eurovisie die al deelnam voor België?

Stemt het Verenigd Koninkrijk vanavond iemand naar Eurovisie die al deelnam voor België?

Het Eurovisiesongfestival komt steeds dichterbij. Voor België zal Laura Groeseneken onder de artiestennaam Sennek deelnemen, maar de kans bestaat dat ze niet de enige deelneemster zal zijn met een link naar ons land. Want SuRie, een van de kanshebbers voor het ticket in Groot-Brittanië, nam al twee keer deel aan het Eurovisiesongfestival voor België, als backing vocal van zowel Loïc Nottet als Blanche.

Vanavond wordt in het Verenigd Koninkrijk beslist wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon in mei. De Britten zullen kunnen kiezen tussen zes verschillende artiesten, waaronder eentje met een Belgisch verleden.

Blanche en Loïc Nottet

Susanna Cork, die deelneemt onder de artiestennaam SuRie, was al twee keer te zien op het Eurovisiesongfestival. Niet voor het Verenigd Koninkrijk, maar voor België.

Ze was namelijk achtergrondzangeres bij zowel Loïc Nottet als Blanche. In 2015 kon je haar dus mee zien zingen en dansen op het podium tijdens Rhythm Inside en vorig jaar zong de Britse naast het podium mee met City Lights van Blanche.

SuRie

Maar nu wil ze dus volledig uit de schaduw treden en zelf deelnemen aan het Eurovisiesongfestival voor haar thuisland, het Verenigd Koninkrijk. SuRie ruilde haar bruine lokken in voor een korte roze coupe en brengt het popnummer Storm. Het is een klassiek Eurovisienummer, dat de zangcapaciteiten van Susanna sterk in de kijker zet.

Voorlopig doet het nummer het niet zo goed bij de bookmakers, daar krijgt ze een vijfde plaats. Maar ongetwijfeld zal er veel afhangen van de act waarmee ze vanavond haar kans zal wagen tijdens de finale van de Britse voorrondes You Decide.

Beluister hier het nummer van SuRie, Storm:

Frankrijk

Als het SuRie niet zou lukken om voor het Verenigd Koninkrijk naar het Eurovisiesongfestival te gaan, is er nog altijd een inzending met een Belgisch kantje.

De Franse inzending Madame Monsieur, die het nummer Mercy brengt over een vluchtelingenbaby, doet misschien op het eerste gezicht geen belletje rinkelen, maar de kans is groot dat je haar stem kent.

Emilie Satt, zoals de zangeres eigenlijk heet, verzorgde namelijk de Franstalige zanglijnen in het nummer Badaboum van Hooverphonic.

Sinds het vertrek van Noémie Wolfs uit de Vlaamse band werkt deze samen met gastzangers, waaronder dus de Franse zangeres Emilie Satt.

We hebben dus al twee kansen op een (soort van) Belgische overwinning op het Eurovisiesongfestival en na vanavond zijn dat er misschien zelfs drie. Duimen voor SuRie dus.

Gesponsorde artikelen