Steracteur Sterartiest start sterk, maar dit zijn de echte favorieten

Steracteur Sterartiest start sterk, maar dit zijn de echte favorieten

Steracteur Sterartiest is heel sterk van start gegaan, maar wij hebben toch al vier favorieten voor de eindzege gezien. Het verschil was echter niet groot, en zo komt het dat Bab Buelens en David Cantens eervol op de pijnbank zijn terechtgekomen.

De eerste favorieten

1. Michiel De Meyer

De beste prestatie was voor ons die van Michiel De Meyer. Hij zong het prachtige Piano Man van Billie Joel. Hij begon wat twijfelachtig, maar steeg dan naar een erg hoog niveau. Zeker ook één van de moeilijkste nummers die gezongen zijn.

Een extra facet aan deze wedstrijd is het duel tussen Thuis en Familie. Die laatste soap heeft twee actrices die kans maken en die het allebei eveneens heel goed deden. Maar Thuis heeft met deze prestatie een klein streepje voor. We zijn nu al benieuwd om meer te horen van Michiel.

Als hij het goed doet, dan profiteert zijn goede doel daar natuurlijk ook van. Hij steunt Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne voor ernstig zieke kinderen die ondersteuning nodig hebben.

VRT

2. Sieg De Doncker

Sieg verraste ook de andere acteurs het meest van alle deelnemers. Met Lonely Boy bracht hij de sfeer in de studio en we konden hem niet op een foutje betrappen. Toch opvallend dat hij één van de deelnemers is met de minste zang- en podiumervaring. Hij doet ons het meest terugdenken aan de eerste seizoenen van Steracteur Sterartiest, toen het aandeel van de musicalzangers nog iets minder groot was en veel acteurs echt voor de eerste keer een microfoon in handen kregen.

Bij de concurrentie zouden de coaches van The Voice van Vlaanderen hier zeker voor gedraaid hebben. Iets met de grain in z’n stem … Sieg De Doncker steunt het Expertisecentrum dementie Vlaanderen, dat steun biedt aan iedereen die met dementie te maken krijgt.

3. Tinne Oltmans

Voor Tinne Oltmans ligt de lat bij voorbaat al iets hoger, want zij treedt intussen in heel Vlaanderen op met Ghost Rockers. Dat was ook de reden waarom Ingeborg niet van haar stoel geblazen werd. Maar je kan niets op haar zangprestatie aanmerken. We moeten natuurlijk ook onthouden dat ze pas voor de eerste keer alleen op het podium staat en dat ze eerder op de dag al drie shows met Ghost Rockers moest geven. Dat is ook de reden waarom ze zelfs voor de laatste repetitie verstek moest laten gaan.

Zonder twijfel zal Tinne, die heel populair is bij jonge kijkers, een achterban hebben die haar door de lastige momenten loodst. En zo zien we haar nog steeds als de favoriet onder de vrouwelijke steracteurs.

4. Gio Kemper

Toen we de steracteurs voor de uitzending vroegen wie ze het meest vreesden, werd de naam Gio heel vaak genoemd. De druk was er dus wel, maar hij zette een uitstekende prestatie neer. Sexy als ik dans was zelfs bijna beter dan het origineel. Dat hij al heel wat danservaring en heeft zo in de jury van So You Think You Can Dance terechtkwam, is zeker in zijn voordeel geweest.

Gio was op voorhand al favoriet en dat zal er niet op minderen. Als hij de komende weken dan toch eens een steekje laat vallen, kan hij rekenen op de achterban van zijn vriendin Laura Tesoro die vandaag al netjes zat te supporteren in de studio. Het zou ons verwonderen als Gio het niet tot in de finale schopt. Uitstekend nieuws voor zijn goede doel dus, en dat is TEJO, Therapeuten voor jongeren.

Maar zij maakten ook veel indruk

De andere acteurs maakten eigenlijk ook wel allemaal indruk, maar enkele figuren sprongen er net iets meer uit. Van hen verwachten we de komende weken toch nog iets te zien.

Hilde De Baedemaeker

De bekendste actrice won alvast de prijs voor de mooiste jurk tijdens de eerste aflevering. En haar song mocht er ook zijn. Heel donker, en helemaal niet wat we van Hilde zouden verwachten. Zeker als je ziet hoe vrolijk ze er achter de schermen bij loopt. Een ijzersterke prestatie, maar we willen haar eerst nog in een ander muziekgenre horen voor we haar tot favoriet bombarderen. Niet vergeten dat ze pas voor het eerst zong. Wow!

Nicky Langley

Van de jongste naar de oudste van de deelnemers, maar dat was er niet aan te zien. Nicky Langley, oma Fonkel voor de vrienden, koos voor The Beatles en ze rockte er stevig op los. Als ze deze lijn doortrekt, dan gaan de jongeren nog stevig uit hun schelp mogen komen. Ze heeft bovendien een ex-winnaar als fan, want haar kleindochter op tv, Mega Mindy of Free Souffriau, kan haar uiteraard coachen.

Ianthe Tavernier

Nog iemand met veel fans, want de hele Buurtpolitie staat achter Ianthe. In haar eerste optreden toonde ze dat ze veel in haar mars heeft, maar echt ontploffen moet ze nog doen. We hebben een vermoeden dat dat er nog wel van gaat komen.

Koen Van Impe

De laatste acteur van de eerste aflevering zorgde voor een sterke afsluiter. S.O.B. van Nathaniel Rateliff was ook zeker niet het gemakkelijkste nummer van de avond. Ook niet het genre waarmee hij de wedstrijd gaat winnen, maar we willen zeker meer zien van Kiekens …

De pijnbank

Twee acteurs kregen de minste stemmen van de kijkers en moeten vrezen om er als volgende week als eerste uit te liggen.

Bab Buelens

Ze was misschien één van de favorieten om het ver te schoppen, en dat kan nog altijd, maar dan zal ze de pijnbank moeten overleven. Als jongste van de deelnemers verdedigt ze de eer van Familie, en ze zal haar fans meteen hard nodig hebben.

Ze werd ooit tweede in de voorronde van de Belgische preselecties voor Junior Eurosong, dus ze kan zeker met stress omgaan. Alleen wordt het natuurlijk geen fijne week voor Bab.

David Cantens

Hij was het meest zenuwachtig van iedereen, omdat hij de spits moest afbijten. Hij ging voor een hit van Ed Sheeran, en deed het meer dan behoorlijk. In de stille stukken was het niet altijd overtuigend, maar hij haalde vooral tijdens het refrein een hoog niveau.

Helaas was het niet voldoende om door te gaan. Hij kent twee ex-winnaars heel goed: Stan Van Samang en Mathias Sercu. Dus wie weet kunnen zij hem aan de nodige stemmen helpen.

Gesponsorde artikelen