Sterrenchefs openen in Parijs restaurant voor minderbedeelden

Sterrenchefs openen in Parijs restaurant voor minderbedeelden

In Parijs is donderdag het restaurant ‘Refettorio’ geopend in de crypte van de kerk van La Madeleine. Het gaat om een initiatief van de Italiaanse driesterren chef Massimo Bottura. De eetgelegenheid is gereserveerd voor de ‘meest kwetsbare mensen’ in onze maatschappij.

Daklozen en migranten zullen van maandag tot vrijdag gratis maaltijden krijgen van vijf bedienden. De driesterren chef Massimo Bottura wil hun ‘een moment van waardigheid en respect’ geven. Zijn collega-sterrenchefs Alain Ducasse (links op de foto), Yannick Alléno (rechts) en Hélène Darroze zullen hem bijstaan in de keuken. Het restaurant werd aantrekkelijk gemaakt door hedendaagse kunstenaars.

Iedereen die wil komen, kan zich inschrijven via een daklozen- of migrantenvereniging zodat ze een plaatje kunnen reserveren. Om verspilling tegen te gaan, gebruiken de chefs onverkochte producten. Na Milaan, Rio en Londen, heeft Parijs nu ook de eerste stap gezet.

Op onderstaande foto: Spaanse chef Ferran Adria, de Amerikaanse Katie Button, Massimo Bottura en de Spanjaard Andoni Aduriz

Gesponsorde artikelen