Steven Avery van ‘Making A Murderer’ stuurt een emotionele brief vanuit de gevangenis

Steven Avery, de spilfiguur van de Netflixreeks Making A Murderer, zit nog steeds in de gevangenis voor een moord die hij (mogelijk) niet gepleegd heeft. Op dit moment wordt het nieuwe proces van Steven Avery voorbereid door advocate Kathleen Zellner, die een brief van Avery deelde op Twitter.

De Netflixreeks Making A Murderer kreeg onlangs nog een tweede seizoen, waarin duidelijk werd dat Steven Avery voorlopig nog niet vrijkomt. Zijn advocate Kathleen Zellner heeft de moed nog niet opgegeven en blijft proberen om Steven Avery vrij te krijgen. Maar Steven zelf, die begint er minder in te geloven en doet daarop een emotionele oproep aan zijn fans.

“Dit is geen rechtvaardigheid”

“Aan mijn supporters”, zo begint de brief van Steven Avery. “Er zijn tijden wanneer ik wil opgeven. Ik zit al 34 jaar in de gevangenis. DIT IS GEEN RECHTVAARDIGHEID.” Hij gaat verder en herhaalt zijn onschuld. “Ik werd geframed door corrupte aanklagers, slechte advocaten en oneerlijke agenten.”

Maar hij heeft vooral een oproep voor zijn fans. “Ik ben aan het vechten voor mijn leven. Kunnen jullie mij horen? Ik heb alle publieke steun nodig die jullie me kunnen geven. Ik zal niet opgeven als jullie mij niet opgeven. Bedankt voor jullie steun, de waarheid wint!”

Making A Murderer

Steven Avery Making A Murderer
Netflix

De reeks over Steven Avery, Making A Murderer, telt dus al twee seizoenen. Het eerste ging dieper in op het verhaal van Steven Avery en hoe zijn eerste proces verliep. Het tweede seizoen volgde advocate Kathleen Zellner in haar poging om Steven Avery een tweede en eerlijker proces te geven.

Maar dat was tevergeefs, want Steven Avery kreeg geen nieuw proces. Voorlopig zitten hij en zijn neefje Brendan Dassey nog steeds achter de tralies. Kathleen Zellner blijft wel proberen om een nieuwe zaak los te krijgen, dus bestaat de kans dat er een derde seizoen komt van Making A Murder met mogelijk wel een happy end.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...