Steven Soderbergh en Netflix, een match made in heaven? De volgende film van de regisseur zal wereldwijd op Netflix te zien zijn

Steven Soderbergh en Netflix, een match made in heaven? De volgende film van de regisseur zal wereldwijd op Netflix te zien zijn

Steven Soderbergh is officieel de meest recente grote naam uit de filmwereld die we kunnen toevoegen aan het rijtje acteurs, regisseurs en scenaristen die hun diensten verleend hebben aan Netflix. Netflix heeft immers de wereldwijde rechten verworven van ‘High Flying Birds’, de in 2019 te verschijnen nieuwe film van Soderbergh die zich afspeelt tegen een NBA-achtergrond.

In ‘High Flying Bird’ volgen we een sportagent die zijn cliënt – een nieuweling in het professionele basketbal – probeert te overhalen om akkoord te gaan met wat in de samenvatting van de plot voorlopig omschreven wordt als “een intrigerend en controversieel zakenvoorstel.”

Het scenario van deze film is van de hand van Tarell Alvin McCraney die een Oscar won voor zijn script voor ‘Moonlight’. André Holland ‘Moonlight’), Zazie Beetz (‘Deadpool 2’), Zachary Quinto (‘Star Trek’) and Kyle MacLachlan (‘Twin Peaks’) zijn al verbonden aan het project voor de belangrijkste rollen.

Net als zijn thriller ‘Unsane’ die voorlopig bij ons nog niet in de zalen verschenen is, heeft Soderbergh deze film volledig met iPhone gefilmd.

Lange termijn

In een officiële mededeling laat Soderbergh weten dat deze deal met Netflix voor hem “het perfecte begin” is “om mijn carrière als regisseur bij Netflix te starten.” Voor Soderbergh lijkt zijn verbintenis met Netflix dan ook duidelijk een langetermijnplan.

Het zou dus best kunnen dat ook de volgende film van Steven Soderbergh – The Laundromat’ over de beruchte Panama Papers – bij Netflix zal landen. De interesse van de streamingdienst is er alleszins. Aan ‘The Laundromat’ zijn op dit moment al grote namen als Meryl Streep, Gary Oldman en Antonio Banderas verbonden.

Deze aanpak illustreert alweer dat Netflix ambitieus is op het gebied van film, waar film nu de zwakke plek van de dienst is. Momenteel staan ook de nieuwe films van grote regisseurs als Andy Serkis ‘Mowgli’ en ‘Animal Farm’), Paul Greengrass (’22 July’), de Coen Brothers (‘The Ballad Of Buster Scruggs’) én winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië en Oscar-frontrunner ‘Roma’ van Alfonso Cuarón in de steigers voor een release bij Netflix.

Bron: Screenrant
Netflix

Wie is Steven Soderbergh?

Steven Soderbergh is een man naar ons hart. Jaren geleden keerde hij Hollywood de rug toe. In Hollywood telde alleen nog het geld , stelde hij, en met die industrie wilde hij niets meer te maken hebben. Wel wilde hij nog voor tv en voor theater werken, waardoor hij eerst ‘Behind The Candelabra’ maakte, een televisiefilm voor HBO, en daarna de drijvende kracht werd achter de schitterende reeks ‘The Knick’ met Clive Owen die twee seizoenen liep en waarvan hij zelf alle afleveringen regisseerde.

Daarna kwam een reguliere bioscoopfilm ‘Logan Lucky’ – omdat wispelturigheid moet kunnen – en ook zijn volgende film was een reguliere film – ‘Unsane’ met Claire Foy van ‘The Crown’ in de hoofdrol – zij het wel dat hij die film volledig met een iPhone filmde.

Voor HBO ontwikkelde hij vervolgens een app voor de serie ‘Mosaïc’ waar de gebruiker zelf een personage naar keuze kon volgen. De plot stond vast, maar het perspectief waaruit die werd bekeken niet en de verschillende beslissingen die de kijker daarbij moest nemen leidde telkens tot een ander einde.

Doorheen de jaren heeft Steven Soderbergh ook heel wat flinke bioscoophits gehad. Hij was ook de man achter bioscoophits als ‘Magic Mike’, ‘Erin Brockovich’ en ‘Ocean’s Eleven’, ‘Ocean’s Twelve’ en ‘Ocean’s Thirteen’.

Maar nu lijkt hij zijn weg naar Netflix te hebben gevonden en al zeggen we het zelf: Netflix en Steven Soderbergh lijkt een match made in heaven.

In afwachting van dat rijtje veelbelovende films houden we het nu voornamelijk bij series. Kijk hier eens wat wij de 50 beste vinden die momenteel op Netflix te vinden zijn! Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt zodat de lijst up-to-date blijft.

Gesponsorde artikelen