Steward doet opmerkelijke mededeling: “Wie drugs bij heeft, spoelt ze nu best door”

Steward doet opmerkelijke mededeling: “Wie drugs bij heeft, spoelt ze nu best door”

“Wie drugs bij heeft, spoelt ze nu best door in het toilet want op de luchthaven staan speurhonden!” Daar kwam een mededeling van een Australische steward op neer tijdens een vlucht van lowcostmaatschappij Jetstar van Gold Coast naar Sydney. Veel mensen vinden de aankondiging niet kunnen.

Veel passagiers keerden terug van het driedaags muziekfestival Splendour in the Grass in Byron Bay. Daarom vond na de aankomst een drugscontrole plaats, iets waarvan de crew werd verwittigd. Een steward besloot de informatie echter ook te delen met de passagiers: “We hebben vernomen dat er speurhonden en quarantainebeambten staan te wachten in de terminal voor binnenlandse vluchten. Als je van iets af wilt dat je niet zou mogen hebben, dan raden we je aan het nu door te spoelen”, zou hij gezegd hebben volgens The Daily Telegraph. Heel wat passagiers zouden zich vervolgens naar de toiletten gehaast hebben.

“Ik was geschokt”, vertelt een passagier aan de krant. “Waarom zou je mensen hierover een tip geven? Als ze iets illegaals hebben, laat ze dan gepakt worden. Ik kon natuurlijk niet zien of mensen dingen gingen doorspoelen maar verscheidene mensen die plots rechtstonden om aan te schuiven voor het toilet hadden dingen vastgeklemd in hun hand.”

Maatschappij reageert

Jetstar bevestigt dat de mededeling werd gedaan, en dat de zaak wordt afgehandeld met het personeelslid in kwestie. “We zijn verplicht een vooraf opgenomen quarantainebericht af te spelen voor klanten op alle vluchten over deelstaat- en territoriumgrenzen binnen Australië”, zegt een woordvoerder. “Onze procedures voorzien ook dat cabinepersoneel het quarantainebericht omroept, en bij deze gelegenheid besloot een lid van de bemanning dat te doen.”

De maatschappij zegt dat de woorden “slecht gekozen” waren en “duidelijk in strijd met het professionele gedrag dat we verwachten van ons team”. “We verontschuldigen ons aan klanten die geschokt waren door de mededeling.”

Lily Allen

Dit weekend nog ontstond ophef toen zangeres Lily Allen arriveerde op het festival in Byron Bay. Ze overhaalde een agent haar zogezegd te handboeien, waarna ze een Instagramfoto ervan deelde met haar 4,7 miljoen volgers op Twitter. De Australische federale politie kon er alvast niet mee lachen, maar onthoudt zich van commentaar over het nieuwe incident.

Gesponsorde artikelen