Stop de persen! Er is een nieuw hoofdstuk van het volgende Game Of Thrones-boek gelost

Stop de persen! Er is een nieuw hoofdstuk van het volgende Game Of Thrones-boek gelost

Game Of Thrones-fans die ook de boeken lezen houden één webstek angstvallig in de gaten: de blog van George R.R. Martin. De schrijver van de fantastische reeks kondigt daar namelijk aan wanneer het volgende boek klaar is. Lezers kregen gisteren bijna een hartaanval, want er is een nieuw hoofdstuk klaar, en Martin was zo vriendelijk om het online te zetten. Opgelet, spoilers!

Na A Dance With Dragons – dat al vijf jaar oud is – zal het volgende boek The Winds of Winter heten en fans kunnen eigenlijk echt niet meer wachten. Martins nieuwjaarsboodschap dat hij zijn originele deadline voor het nieuwe boek, bij de start van de zesde serie, niet zou halen, werd op luid tandengeknars onthaald. Bij de uitgeverij hebben ze ons blijkbaar gehoord, want er is dus nu een proevertje: een nieuw hoofdstuk. In zijn blogpost benadrukte Martin wel nog dat het boek “zeker nog niet af is.”

Het hoofdstuk, dat je hier kan lezen, is geschreven vanuit het standpunt van Arianne, een dochter van Doran Martell, die we in de serie dus niet te zien krijgen. Ze reist naar Westeros om daar banden te smeden met de nieuwe troonskandidaat, die zegt dat hij Aegon Targaryen is. Noch Arianne noch Quentin – haar broer, komen voor in de serie. Dit hoofdstuk is dus een veilige manier om fans tevreden te houden. Je kan uit dit hoofdstuk niet afleiden wat er bijvoorbeeld met Jon Snow zal gebeuren.

Gesponsorde artikelen