“Stop met onze muziek te gebruiken voor je debiele campagne”: R.E.M. haalt keihard uit naar Donald Trump 

“Stop met onze muziek te gebruiken voor je debiele campagne”: R.E.M. haalt keihard uit naar Donald Trump 

Presidentskandidaat Donald Trump heeft er weer een bende haters bij. Hij liet tijdens zijn speech een kort fragmentje horen van het nummer ‘It’s The End Of The World’ van de Amerikaanse rockband R.E.M. en daar kunnen de bandleden duidelijk niet mee lachen. In de officiële reactie van de band klinkt het dat ze het niet oké vinden dat hun muziek voor politieke doeleinden wordt gebruikt. Het onofficiële antwoord van leadzanger Michael Stipe is iets pittiger: “Do not use our music or my voice for your moronic charade of campaign.” 

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, a.k.a de Republikein met het vreemde kapsel, speechte op een protestbijeenkomst tegen het nucleaire verdrag met Iran. Om zijn punt duidelijk te maken, liet hij een kort stukje van R.E.M.s nummer It’s The End Of The World horen.

De Amerikaanse rockband kan daar duidelijk niet mee lachen en reageert op Facebook: “We geven geen toestemming voor het gebruik van onze muziek op dit politieke evenement en vragen hiermee op te houden.” Daar voegen ze wel aan toe dat de focus op andere dingen moet liggen. “De media en Amerikaanse kiezer zouden niet moeten toestaan dat politici ons afleiden van zaken die er echt toe doen.”

Het is echter niet de officiële reactie die de aandacht trekt. Mike Mills, R.E.M.’s bassist, tweet de reactie van de leadzanger van de groep, Michael Stipe. “Go fuck yourselves, jullie trieste, aandachtsgeile, machtsbeluste kleine mannen”, begint hij. “Gebruik mijn muziek of mijn stem niet voor jullie debiele campagne.”

Trump en zijn muziekvijanden

Het is trouwens niet de eerste keer dat Trump vijanden maakt in de muziekwereld. Neil Young kon er ook niet mee lachen toen zijn nummer Rocking In The Free World werd gebruikt tijdens de speech waarin Trump zich kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen. Pittig detail: Young steunt de Democratische kandidaat Bernie Sanders.

Bron: Volkskrant.nl

Gesponsorde artikelen