Left Right
scrollTop top

Stores PS3 en Vita blijven toch open


Playstation Store blijft open
© Bron: Isopix

In maart verkondigde Sony dat de stores voor PS3, Vita en PSP gingen sluiten. Door aanhoudende druk van de fans slaat het Japans bedrijf nu een andere richting in.

Sony is een bedrijf dat luistert naar zijn publiek, zo blijkt. Nog geen maand geleden verkondigde de electronicareus dat de stores van PS3, Vita en PSP gingen sluiten. Ze wilden de nadruk leggen op de nieuwe PS5-console en ondersteuning voor de latere hard- en software. Nu komt het bedrijf terug op die beslissing. De fans reageerden hard op sociale media, kochten massaal de games op CD en dreigden ermee enkel nog oude games via emulators te spelen. Via een emulator kan je op je computer verschillende oude games spelen.

“Verkeerde beslissing gemaakt”

PlayStation gaf dus toe aan de druk. Op 19 april verkondigde CEO van Playstation Jim Ryan op een blogpost dat de PS3 en Vita stores toch open blijven. “Recent hebben we het nieuws naar buiten gebracht dat we de stores van PS3, Vita en PSP gingen sluiten. Het is duidelijk dat we de verkeerde beslissing gemaakt hebben. Vandaag ben ik blij om te melden dat de stores van PS3 en Vita toch functioneel blijven”, zegt Jim Ryan. “Ik ben tevreden dat we dit stukje geschiedenis levend kunnen houden voor gamers. Ondertussen blijven we hypermoderne nieuwe werelden ontwikkelen voor PS4, PS5 en de volgende generatie VR.”

PSP sluit toch

Niet alleen maar goed nieuws dus voor de nostalgische gamers. Op de voorziene datum, 2 juli 2021, zal je met een PSP geen online aankopen meer kunnen doen. Gamers zullen hun reeds aangekochte games kunnen downloaden, maar geen nieuwe games kunnen aanschaffen. Eigenaars van een PSP hebben dus nog een grote twee maanden de tijd om die games aan te kopen die ze willen. Wie geen PS5 bestelde, is er toch nog even aan voor de moeite.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…