Storm chasing 2.0: tornadojagers ook present op Instagram

Storm chasing 2.0: tornadojagers ook present op Instagram

Storm chasers, we hebben ze leren kennen in Twister, de rampenfilm uit 1996, maar ze bestaan ook echt en ze worden steeds moderner. Instagram biedt ons een unieke kijk in het leven van verschillende Amerikaanse tornadojagers, die vaak hun leven riskeren om die ene supercel van dichtbij te kunnen meemaken.

Jason Bagby volgt al jaren stormen doorheen de hele VS.Hij neemt foto’s van de monsters, maar wachten tot hij veilig is voor hij ze op sociale media zet.Als je zijn foto’s bekijkt, begrijp je waarom.Hij doet ook mee in het tv-programma Tornado Chasers, dat al aan zijn tweede seizoen toe is.
Reed Timmer noemt zichzelf een ‘extreme meteorologist‘.Op zijn Instagram-account zet hij eigen beelden, en foto’s genomen door collega-chasers.Zijn beelden zijn soms zo heftig, dat onze maag ervan samenkrimpt.De Missouri Storm Chasers zijn actief op de ‘Central Plains’, van Missouri tot Minnesota.Er is altijd wel iemand van de groep op het juiste moment op de juiste locatie om de perfecte foto te maken.Dankzij verschillende apps is het steeds makkelijker om op tornado’s te jagen, maar hoe meer storm chasers er op de baan zijn, hoe gevaarlijker het wordt.

Op de nieuwssite Mashable kan je trouwens een interview lezen met enkele op Instagram prominente tornadojagers, waaronder de drie hierboven. Aanrader!

Gesponsorde artikelen