Straks meteen de hoofdprijs op de Oscars voor Netflix? ‘Roma’ wint alvast beste film op de Bafta’s

Straks meteen de hoofdprijs op de Oscars voor Netflix? ‘Roma’ wint alvast beste film op de Bafta’s

De Netflix-productie ‘Roma’ heeft de award gewonnen voor Beste Film tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking door de Britse Film- en Televisieacademie (Bafta). Rami Malek kreeg de Bafta voor Beste Acteur voor zijn rol in ‘Bohemian Rhapsody’, over de rockband Queen en zanger Freddie Mercury.

Roma van Alfonso Cuarón won niet alleen de Bafta Award voor Beste Film: Cuarón kreeg ook de award voor Beste Regie en Roma haalde Beste Cinematografie binnen. Aan de hand van het leven van een dienstmeisje vertelt Roma in zwart-wit het verhaal van een Mexicaanse familie in Mexico City in de jaren zeventig. De film is torenhoog favoriet om Oscars te winnen op de Academy Awards volgende maand (lees hier onze uitgebreide review van de film).

Het kostuumdrama The Favourite was echter de grote winnaar van de avond met zeven prijzen. Zo kreeg Olivia Colman de prijs van Beste Actrice en Rachel Weisz de award voor de Beste Vrouwelijke Bijrol. Ook waren er awards voor Beste Productieontwerp, Beste Originele Scenario, Beste grime en haar en Beste Kostuumontwerp. De film won ook de prijs voor ‘Outstanding British Film’ (lees hier onze review van de film).

Rami

Het kostuumdrama van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos was in totaal genomineerd voor 12 prijzen. Bohemian Rhapsody, First Man, Roma en A Star is Born hadden allemaal zeven nominaties.

Bohemian Rhapsody, de biopic over Freddie Mercury, kreeg een Bafta voor Beste Geluid. Rami Malek werd voor zijn rol als Freddie Mercury de film gekozen tot beste acteur. De Bafta-nominatie voor regisseur Bryan Singer voor die film werd onlangs ingetrokken vanwege anonieme beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige jongens (lees hier onze review).

Bohemian Rhapsody viste achter het net voor Beste Originele Muziek. Die prijs ging naar A Star Is Born, de film met Lady Gaga en Bradley Cooper (dit vonden wij van de film).

Gesponsorde artikelen