Straks op vakantie naar Saoedi-Arabië? Ze gaan daar een toeristenoord met resorts bouwen zo groot als België

Straks op vakantie naar Saoedi-Arabië? Ze gaan daar een toeristenoord met resorts bouwen zo groot als België

Saoedi-Arabië is op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Nu teert het land nog volledig op zijn olievoorraden, maar dat houdt ooit op. Toerisme moet de nieuwe booming business worden. En om ons en onze euro’s naar daar te krijgen, pakken ze het echt wel bijzonder groot aan. Maar … we hebben het wel over het land waar vorige maand nog een klopjacht werd georganiseerd op een jonge toeriste die kortgerokt door het historische plaatsje Ushaiger liep.

Saoedi-Arabië verwacht dat de The Red Sea Project een miljoen bezoekers per jaar gaat trekken. Het nieuwe vakantieoord moet ook 35.000 banen opleveren.

The Red Sea Project – zoals je kan verwachten aan de Rode Zee – wordt zo groot als België. Tussen de steden Umluj en Al Wajh willen ze 50 eilandjes aanleggen. Het idee is dat het de nieuwe Maldiven worden. Tegen 2022 moet het nieuwe toeristisch gebied opengaan.

Er wordt een nieuw vliegveld gebouwd en luxehotels. Volgens de plannen kunnen toeristen een bezoek brengen aan de ruïne van de oude stad Madain Saleh en de vulkanen bij Harat Alrahat of ze gaan op duikexcursie bij de koraalriffen.

Maar …

Vraag is maar: wie wil er naar een land op vakantie gaan – zeker het soort retort-vakanties waar The Red Sea Project op mikt – waar alcohol verboden is en vrouwen zelfs geen korte rokjes mogen dragen op straat.

Vorige maand stond Saoedi-Arabië nog op z’n kop door een minirok. Een jonge vrouw liep daarmee door het historische plaatsje Ushaiger en een filmpje daarvan belandde op Snapshat. De vrouw werd opgepakt door de religieuze politie.

Mogelijk gaan de Saoedi’s in dit gebied soepelere regels invoeren, luidt het.

Gesponsorde artikelen