‘Stranger Things’-acteur Joe Keery gecast in ‘Fargo’ seizoen 5

Acteur Joe Keery heeft een nieuwe rol te pakken. Keery is vooral bekend door zijn rol als Steve Harrington in de serie Stranger Things, waar hij na een paar seizoenen uitgroeide tot een echte fan favorite. De acteur zal te zien zijn in het vijfde seizoen van de serie Fargo. Dat meldt Variety. Dat seizoen zal, net als de vorige, weer een volledig andere verhaallijn kennen. Wat er precies in staat te gebeuren, is nog niet bekend.

Het vierde seizoen van Fargo kwam in 2020 uit, maar toch was het tot dit jaar wachten op nieuwe updates. In februari maakte FX, dat vroeger gewoon Fox heette, bekend dat de reeks een vijfde seizoen zou krijgen. Over de cast werd nog niets gezegd, maar vandaag werden er enkele namen aan de lijst toegevoegd. Op die lijst staat ook Stranger Things-acteur Joe Keery, die daarmee al zijn vierde project in korte tijd kent. Wanneer het seizoen zal uitkomen, is niet bekend.

Fargo

De serie Fargo was voor het eerst te zien in 2014 en was gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996. Elk seizoen kent andere personages en focust elke keer op een ander true crime-verhaal. Ook de tijdsperiodes van de seizoenen verschillen enorm. Het eerste seizoen speelde zich bijvoorbeeld af in 2007, het tweede in 1979, het derde in 2010 en het vierde in 1951.

Over het vijfde seizoen is nog niet veel geweten, maar het zou zich afspelen in 2019 en focussen op de vragen “Wanneer wordt een ontvoering een ontvoering?” en “Wat als je vrouw niet echt je vrouw is?”

Joe Keery

Een volledig nieuw verhaal betekent natuurlijk ook nieuwe personages. FX maakte eerder al bekend dat acteurs Jon Hamm (Top Gun: Maverick), Juno Temple (Ted Lasso) en Jennifer Jason Leigh (Atypical) deel uitmaken van de cast. Maar vandaag deed het daar nog drie namen bij, Lamorne Morris, Richa Moorjani en Joe Keery.

Keery werd bekend door zijn rol als Steve in Stranger Things en deed vervolgens ook nog mee in de films Spree en Free Guy met Ryan Reynolds. Binnenkort zou hij ook te spotten zijn in de romantische film Marmalade. Welke rol hij precies zal spelen in het vijfde seizoen van Fargo, is nog niet zeker. Ook een releasedatum is er nog niet.

Meer
Lees meer...