Left Right
scrollTop top

‘Stranger Things’ deelt twee emoji’s, fans hebben al heel wat theorieën


Stranger Things
© Netflix

Netflix heeft het vierde seizoen van Stranger Things nog niet bevestigd, maar producer Shawn Levy heeft wel al laten weten dat er nog zeker een seizoen komt. En dat seizoen lijkt dichterbij te komen, nu Netflix hints begint te droppen op Twitter.

Weinig series zijn zo mysterieus als Stranger Things en ook de marketing rond de Netflixreeks doet vaak vragen oproepen. Deze keer lanceerde Stranger Things via Twitter een simpele tweet bestaande uit twee emoji’s, maar da’s genoeg om de fans aan het denken te zetten.

Een klok en een smiley

De tweet bestaat dus uit twee emoji’s, een klok en een omgekeerde smiley. Die omgekeerde smiley zou dan verwijzen naar The Upside Down, maar de klok is een nieuwkomer.

Naast de geheimzinnige tweet veranderde het Twitterprofiel van Stranger Things ook van profielfoto. Op die foto is nu ook een klok te zien. En ook op Instagram werd een korte video gedeeld van diezelfde klok. Wil Netflix daarmee zeggen dat het nieuwe seizoen dichterbij is dan we zouden denken? Of zal de klok een belangrijke rol spelen in het vierde seizoen? Er is nog niets bevestigd, maar deze kleine hints zetten wel al heel wat fans aan het denken. En die hebben al enkele theorieën klaar.

Tijdreizen

De eerste theorie ligt eigenlijk voor de hand. Een klok – tijd – tijdreizen! Deze theorie wordt nog wat kracht bijgezet door de verwijzingen naar Back to the Future in het derde seizoen.

Omdat we nu dus tot twee keer toe een klok te zien krijgen, kan dat wijzen op een reis doorheen de tijd. Door terug te keren in de tijd zou de Mind Flayer misschien wel gestopt kunnen worden.

Jim Hopper

Op het einde van het derde seizoen van Stranger Things kwamen we te weten dat Jim Hopper overleden is. We hebben daar voorlopig wel niets van gezien. Geen lijk, geen beelden van zijn dood, helemaal niets. Daarom is niet iedereen ervan overtuigd dat de sympathieke agent echt overleden is. Het kan natuurlijk dat Hopper de Amerikaan is die in de handen van de Russen terechtkwam, maar er is ook een andere theorie die de kop opsteekt.

In de video die Stranger Things deelde op Instagram is in de rechter onderhoek een figuur te zien. Deze lijkt een uniform te dragen dat lijkt op dat van Jim Hopper. En de video lijkt zich toch vooral af te spelen in de Upside Down. Daarom denken heel wat fans dat Hopper aan de brand kon ontkomen door naar de Upside Down te gaan.

Stranger Things rond Kerstmis

Verder lijkt het er ook op dat het vierde seizoen al volledig ingeblikt is. Dat is vooral omdat acteurs Billie Bobby Brown (Eleven) en Joe Keery (Steve) recent hun haar drastisch veranderden. Zo lang ze nog bezig waren met de opnames van de reeks, konden ze dat natuurlijk niet doen.

We kunnen er dus stiekem van uitgaan dat het nieuwe seizoen ingeblikt is, en dat we het snel kunnen verwachten. Zo snel zelfs, dat het er mogelijk al voor Kerstmis zal zijn. In een video achter de schermen van de reeks toont Gaten Materazzo (Dustin) namelijk een set die volledig versierd is voor Kerstmis. Daarbij zegt hij dat hij “niet weet waarom”. In het derde seizoen kregen we de kerstversiering nog niet te zien, dus kan het zijn dat deze er al hing voor het vierde seizoen, dat dan mogelijk gelanceerd zal worden rond de kerstperiode. Maar het kan natuurlijk ook dat er een speciale kerstspecial komt, want ook die zijn populair bij Netflixreeksen. Het enige wat zeker is, is dat het verhaal van Stranger Things nog niet uitverteld is.

Onze top 50 met de beste reeksen op Netflix, vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726