‘Stranger Things’: Dit populaire jonge personage had bijna een moord op zijn geweten

Stranger Things 4 staat ondertussen al even op Netflix. Het seizoen zorgde ervoor dat de hype rond de serie terugkeerde en dat iedereen weer in de ban is geraakt van het Upside Down en Hawkins. Ondertussen zijn de makers al bezig aan een vijfde seizoen, en dat brengt soms ook herinneringen met zich mee. In een recente tweet deelt het schrijversteam dan ook een interessant weetje.

Afgelopen zomer konden fans van de serie Stranger Things op Netflix terecht voor het vierde seizoen. Daarin was te zien hoe alles stilaan op zijn einde lijkt te komen en hoe werd bekendgemaakt van waar het kwaad de afgelopen seizoenen kwam. Dat alles kwam in de laatste aflevering tot een soort climax die volgend seizoen zal moeten worden opgelost.

In dat seizoen zal er ook heel wat aandacht naar het personage Will Byers (Noah Schnapp) gaan. Hij was degene die in de laatste scène meteen aanvoelde dat er iets mis was. Dat betekent dat hij het kwaad nog steeds ergens in zich heeft, net als in seizoen 2. En over dat seizoen 2 hadden de schrijvers nu iets interessants te vertellen.

Will en Bob

Wie zich het tweede seizoen van Stranger Things nog herinnert, die weet dat het seizoen enorm focuste op Will Byers. Hij kwam net terug uit het Upside Down en bleek heel wat donkere krachten in zich te hebben. Op die manier diende hij, ongewild, als spion van de onderwereld. Die kreeg hem meer en meer in zijn macht, waarna hij ook de locatie van zijn vrienden cadeau gaf.

Die locatie was het Hawkins Lab, waar enkele personages werden aangevallen door de demodogs. Die kregen uiteindelijk het personage Bob (Sean Astin) te pakken nadat hij de groep probeerde te helpen. Maar Bobs einde had er bijna anders uitgezien. In de eerste scenario’s zou Will namelijk verantwoordelijk zijn voor zijn dood.

Crazy sh*t die bijna was gebeurd #1: In seizoen 2 zou een bezeten Will Bob vermoorden”, schrijft het schrijversteam op Twitter. Dat verhaal wordt ook bevestigd door Shawn Levy, de regisseur en producer. “Dit is waar. Het was echt krankzinnig”, schreef hij bij de originele tweet.

Meer
Lees meer...