Left Right
scrollTop top

‘Vlaamse Netflix’ Streamz: het aanbod en de prijs


Streamz aanbod Vlaamse Netflix
© Streamz

Streamz, het nieuwe Vlaamse streamingplatform, ziet op 14 september het levenslicht. Dat maakten moederbedrijven Telenet en DPG Media vandaag bekend in een persconferentie. Verrassing: er zal ook content van de VRT te zien zijn. Dit weten we al over de catalogus van Streamz. Vanaf maandag 14 september kost een abonnement je 11,95 euro per maand. Daarmee krijg je 4 gelijktijdige HD-streams, met gratis testperiode van 2 weken. Bovendien worden alle Telenet-Play- en YUGO All In-klanten automatisch overgezet op het aanbod van Streamz.

De nieuwe streamingdienst zet vooral in op fictie. Zo belooft Streamz Vlaanderen te verwennen met een catalogus van meer dan 1.000 producties, zowel Vlaamse als internationale content van onder andere de Amerikaanse zenders HBO, Universal, Showtime en ViacomCBS. Streamz is een initiatief van DPG Media (het bedrijf achter de VTM-zenders) en Telenet (het bedrijf achter de SBS-zenders). Ook topfictie van één komt aan bod. Logisch dus dat we Vlaamse topreeksen als Callboys, Studio TararaSafety First, Amigo’s, Geub, FC De Kampioenen, De Dag, De Ronde en Eigen Kweek terug zullen vinden op Streamz.

Nieuwe fictie

Streamz

Streamz doet een straffe openingszet en zorgt dit najaar meteen voor een exclusieve toegang tot 11 gloednieuwe lokale titels. Het gaat onder andere over previews van De Bende Van Jan De Lichte (VTM), Fair Trade (VTM), Mijn Slechtste Beste Vriendin (VIER), Black-out (Eén), Cheyenne et Lola (Eén), Free Love Paradise (VTM 2) en Streamz Originals Niets Te Melden, Cold Courage, Baantjer, D5R en een docureeks van Eric Goens over Dimitri Vegas & Like Mike. Ook Albatros (Canvas) en Justice for All (VIER), reeksen die nu al in Play als preview beschikbaar waren, zullen ook op Streamz te zien zijn.

Deze internationale series verschijnen alvast dit najaar: Love Life met Anna Kendrick, The Third Day met Jude Law en The Undoing van de makers van Big Little Lies

Play, Play More en VTM GO

Streamz

Alle Telenet-Play en YUGO All In-klanten worden automatisch overgezet naar het nieuwe aanbod van Streamz. Andere Telenet-klanten kunnen kiezen of ze een afzonderlijk abonnement nemen op Streamz en de titels bekijken via de Streamz-app en website. Of ze kunnen hun Streamz-abonnement linken aan hun Telenet-diensten, waardoor alle titels ook te bekijken zijn via hun digitale televisie en via de Yelo- of Telenet TV-app. Hierdoor krijgen ze ook 7 dagen ‘Terugkijk TV’. Play More klanten behouden hun Play More pakket. Dit omvat alles van Streamz+, met daarbovenop nog een twintigtal extra themakanalen zoals National Geographic Wild, Discovery World, Boomerang, Nick Toons, muziekzenders en de lineaire Play More-kanalen. Alle klanten ontvangen nog een persoonlijke communicatie met alle info.

VTM GO, het gratis online videoplatform van DPG Media, blijft bestaan in zijn huidige vorm. Waar Streamz een volwaardig betalend video on demand-platform is, blijft VTM GO een gratis catch-up-platform. Daar kan iedereen alle programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 live bekijken of herbekijken, aangevuld met enkele exclusieve VTM GO-titels, die een verlengde zijn van VTM-programma’s. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452