Stressfactor x10: Prins Harry op de koffie met z’n nieuw lief … bij the Queen!

Stressfactor x10: Prins Harry op de koffie met z’n nieuw lief … bij the Queen!

Een echt sprookje, dat is het verhaal van Meghan Markle en prins Harry. Na meer dan een jaar daten komen er nu kort op elkaar een paar stevige hints dat Markle binnenkort een verlovingsring aan haar vinger geschoven krijgt. Niet in het minst omdat ze nu ook Harry’s oma ontmoet heeft: Queen Elizabeth.

Doen ze het of doen ze het niet? Volgens de Britten kondigen de jongste Prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle binnenkort hun verloving aan. De twee tortelduifjes gingen vorige week donderdag namelijk op de thee bij The Queen. In Britse royalty-termen: ’t is serieus.

De twee zijn al meer dan een jaar samen en ook papa Charles, de kroonprins van Groot-Brittannië, heeft Meghan intussen ontmoet. Hij noemde haar “een lief meisje en heel prettig in de omgang.” Vaak wordt officieel aan de Queen voorgesteld worden gezien als een laatste stap richting een verlovingsring, maar Markle is natuurlijk geen standaard prinsesmateriaal.

Gescheiden én werkend

De 36-jarige Amerikaanse is om te beginnen al een actrice, ze werkt dus, en komt niet uit adellijke kringen. Da’s zeker geen verplichting in het VK, zeker niet voor Harry, die maar vijfde in lijn is voor de troon, maar het is wel uitzonderlijk. Daarbovenop is Markle ook al eens gescheiden, en wie de Britse monarchie een beetje volgt, weet dat dat gevoelig ligt.

Maar aangezien Prins Charles toch intussen ook al enige jaren getrouwd is met zijn eerst-minnares-dan-vriendin Camilla Parker-Bowles, zou een gescheiden vrouw voor Harry ook geen probleem mogen vormen. Welkom in de echte wereld, overigens, Britse monarchie. Nu Markle ook haar job bij Suits aan de kant zou gezet hebben, lijkt de weg naar het altaar dus echt wel ingezet. Want écht werken terwijl je een prinses bent, da’s blijkbaar nog een groter taboe dan een eerste huwelijk.

De royalty-craze in Groot-Brittannie is na het huwelijk van Prins William en Kate Middleton eigenlijk niet meer gaan liggen: Na het trouwfeest van de eeuw kreeg het paar twee kinderen, er is nu ook een derde onderweg, daarbovenop vond ‘eeuwige bachelor’ Harry nu de liefde bij een actrice. Voer genoeg om nog vijf jaar over te praten. De gokkantoren zetten ongetwijfeld al polls op over namen voor de kroost van Harry en Meghan, maar eerst dat huwelijk dus.

Getty