Strike a pose! Dit zijn de beste selfies van 2014

Strike a pose! Dit zijn de beste selfies van 2014

De selfie is ondertussen niet meer weg te denken van feestjes, vakanties en helaas ook badkamerbezoekjes. ‘Selfie’ werd in 2013 door Oxford Dictionaries zelfs verkozen tot woord van het jaar. Smartphones kregen speciaal een tweede camera zodat het nog gemakkelijker is om foto’s van onszelf te nemen. Dat waren er het afgelopen jaar een heleboel, maar dit zijn toch de allerbeste.

15. De kattenselfie

Kattenliefhebbers doen niets liever dan foto’s trekken van hun pluizige lieveling. Dankzij de selfie werd dit naar een hoger (alhoewel?) niveau getild. Tegenwoordig trekken de katten gewoon zelf foto’s. Soms mag het baasje (lees: slaafje) ook in beeld komen. Maar deze beesten zijn zo ijdel dat ze meestal toch het scherm voor zich alleen willen.

14. De domste selfie aller tijden

Twee tienermeisjes in Zweden besloten een hamburgertent te overvallen en gingen ervan door met 320 euro. Een uur later stond de politie al voor de deur. In principe waren er geen bewijzen en ze hadden zich er misschien zelfs uit kunnen praten, ware het niet dat ze vlak voor de overval een selfie namen met hun maskers op en een gevaarlijk uitziend mes. Wie is er in godsnaam zo idioot zich met selfies bezig te houden als je op het punt staat een overval te plegen? Jep, deze twee!

13. De Muppetselfies

Op het Instagramaccount van de Muppets zijn geen duckfaces te vinden, zelfs niet door Miss Piggy. Kermit, Miss Poogy, Rowlf, Statler en Waldorf laten zich allemaal verleiden door de hype. En we moeten het toegeven: ze staan er goed op.

12. De selfie die Kanye gek maakte

Op de Instagrampagina van Kim Kardashian staan een heleboel selfies. Op zich is deze niets bijzonders, want we hebben wel al meer gezien van Kim K. De fantastische reactie van hubby Kanye West maakte de foto echter onsterfelijk.

11. De World Cup selfie

Duitsland won dit jaar het Wereldkampioenschap voetbal en alsof de hele wereld dat niet meteen wist, maakte aanvaller Lukas Podolski een selfie met teamgenoot Bastian Schweinsteiger met de simpele boodschap ‘AHA!’. Dat zegt genoeg over hoe blij ze waren met hun beker. 

10. De enorm-veel-geluk selfie

De zestienjarige Tom White uit Nebraska kreeg waarschijnlijk bijna een hartaanval toen hij rustig over straat wandelde en op dit tafereel stuitte: Amerikaans zakenman Warren Buffet en zanger Paul McCartney samen op een bankje. Hij deed wat iedereen in deze situatie zou doen: let me take a selfie

9. De eerste selfie van Joe Biden

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden besloot dat het dringend tijd was voor zijn eerste selfie en kon niemand minder dan president Barack Obama overtuigen om mee te doen. Niet slecht voor een beginner, nietwaar? Wij willen wedden dat jouw eerste selfie met je huisdier was.

8. De octopusselfie

Duiker Warren Murray dacht enkele mooie foto’s te maken van een octopus in Californië. Het dier wilde echter mee zijn met de trend en besloot de camera af te nemen om enkele selfies te trekken. Na een korte worsteling kreeg Murray zijn camera dan toch terug, samen met een paar buitengewone foto’s.

7. De kunstwerkselfie

Daarmee bedoelen we niet een selfie met een kunstwerk, dat is al lang verleden tijd. Olivia Muus uit Denemarken kwam op het geniale idee om kunstwerken in selfies te veranderen. Zelf noemt ze de reeks ‘Museum of Selfies’. Ze heeft een pagina op Tumblr aangemaakt en nodigt iedereen uit om kunstwerkselfies te posten. 

6. De photobombselfie

Niets zo leuk als andermans foto verpesten, zeker als het een selfie is. Sommige mensen hebben echter geluk. Hun selfie wordt een onvergetelijk moment, of het nu Beyoncé of koningin Elizabeth is die erop staat.

5. De duizelingwekkende selfie

Nadat de gewone selfie een beetje te gewoon werd, was het tijd voor een upgrade. De Russische Kirill Oreshkin trekt met niets meer dan zijn camera en een hele lading lef op de hoogste gebouwen voor de perfecte selfie. Niet voor mensen met hoogtevrees en don’t try this at home!

4. De vulkaanselfie

George Kourounis is een Canadese avonturier en stormjager. Hij presenteert de tv-serie Angry Planet en is gespecialiseerd in het documenteren van extreme weersomstandigheden. Een selfie tijdens een tornado is niet zo gemakkelijk, deze bij en vulkaan lukte gelukkig wel. 

En alsof de gewone selfie nog niet uitzonderlijk genoeg was, voegde hij deze er nog aan toe: 

3. De ruimteselfie

Waarschijnlijk de meest unieke selfie allter tijden. Astronaut Aki Hoshide maakt een foto van zichzelf terwijl hij door de ruimte zweefde mét de reflectie van de aarde in zijn helm. Daar kunnen honderdduizend presidentselfies nog niet tegenop.

Die van collega Mike Hopkins mag er ook wezen.

2. De rond de wereld selfie

Alex Chacon trekt op zijn motor de hele wereld rond en als je alleen reist moet je wel selfies nemen. Alex besloot er een project van te maken: Around the World in 360° Degrees – 3 year Epic Selfie. Tijdens het motorrijden, varen, duiken en zelfs bungeejumpen, altijd nam Alex selfies. De mooiste plekken ter wereld in één grote selfie. Het resultaat mag er wezen. 

1. Ellen Degeneres en de Oscar selfie

 Je kan het sterrengehalte in deze foto amper aan. De hilarische foto van tijdens de Oscaruitreiking met onder andere Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Angelina Jolie, Meryl Streep en Bradley Cooper werd meer dan 3 miljoen keer geretweet en is daarmee een van de meeste gedeelde tweets aller tijden. Meer dan geslaagde selfie vinden wij.

De oudste selfie

Die is natuurlijk niet genomen in 2014, maar zeker het vermelden waard. De eerste selfie die ooit werd genomen, dateert al van 1839. Toen slaagde ene Robert Cornelius erin een foto van zichzelf te maken. Het was de allereerste keer dat iemand een zelfportret maakte. Officieel is het eigenlijk geen selfie want Robert had de camera niet vast. Maar het feit dat hij de eerste was om van zichzelf een foto te maken, bewijst dat hij járen voorsprong had op de hedendaagse samenleving. En wij maar denken dat we iets nieuws hadden ontdekt om ons mee bezig te houden in tijden van verveling…Born: Mashable, Huffington Post

Gesponsorde artikelen