Stromae onthult hoe diep hij zat: “Zonder mijn broer had ik die nacht zelfmoord gepleegd”

Stromae onthult hoe diep hij zat: “Zonder mijn broer had ik die nacht zelfmoord gepleegd”

We weten dat het nog altijd niet goed gaat met Stromae. De zanger kende complicaties na een behandeling tegen malaria en zou recent hervallen zijn in z’n gezondheidsproblemen. Binnenkort wordt een documentaire uitgezonden waarin Stromae heel openhartig is.

Begin oktober leerden we dat Stromae opnieuw diep in de put zat. Nog steeds de gevolgen van zijn behandeling tegen malaria. Al twee jaar heeft de zanger intussen gezondheidsproblemen, die hij opliep na zijn tournee door Congo uit 2015. Hij reageerde verkeerd op de medicatie die hij kreeg toegediend. Eind november wordt op een Franstalige zender France Ô een documentaire uitgezonden. Stromae vertelt in Malaria Business wat hij doorgemaakt heeft.

Zelfmoord

“Ik was zo gestresseerd, zo doodop. Het zat er wellicht al een tijdje aan te komen, maar dat geneesmiddel versnelde het. Tijdens de concerten besefte ik het niet, dan voel je de weerslag niet. Maar uiteindelijk word je paranoia.” Gelukkig was er zijn entourage die door had dat er iets heel ernstig aan de hand was. Vooral zijn broer en manager, Luc Junior, heeft een grote rol gespeeld. “Ik denk, als hij er niet geweest was, dat ik die ene nacht zelfmoord zou hebben gepleegd.”

“Als hij er toen niet was geweest, dan had ik nu niet meer met jullie kunnen praten.” De volledige verklaring van Stromae zien we pas op 29 november, maar het scheelde dus niet veel of we waren één van onze grootste artiesten zomaar kwijt geraakt.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen