Stromae eerste Belg (na Gotye) die 1 miljard views op videoclip haalt

De Belgische muziek is hot. De laatste jaren zijn heel wat namen uit onze muziekscene op verschillende internationale festivals terug te vinden en ook de videoclips gaan de wereld rond. Daar is Stromae misschien wel het grootste voorbeeld van. Hij haalde nu ook één miljard views op de clip van Papaoutai. Meteen een record.

Momenteel last zanger Stromae opnieuw een pauze in, maar dat neemt niet weg dat zijn muziek overal nog steeds wordt geluisterd. Hoewel de zanger alles in het Frans zingt, is hij toch over de hele wereld bekend. Zo stond hij ondertussen zelfs al een aantal keer in de iconische Madison Square Garden van New York. Maar ook zijn videoclips gaan hard, want Papaoutai uit 2013 behaalde ondertussen al meer dan een miljard views op YouTube. Dat deed enkel Gotye hem als Belg ooit voor.

Papaoutai

De release van Papaoutai dateert al van 2013. De single viert dit jaar dus zijn tiende verjaardag en dat kan zanger Stromae meteen vieren met een kleine mijlpaal. Al sinds de release van de single ging het hard. Maar toen ook de videoclip verscheen, begon de hype pas echt. Op YouTube waren er verschillende react channels die op de clip reageerden, werd het lied verschillende keren gecoverd, enzovoort.

Ook de speciale manier waarop Stromae zich in de clip voordeed, ging viraal. Daar was hij namelijk een soort Barbiepop die niets anders deed dan stokstijf rechtstaan of neerzitten. Op die manier kon het zoontje uit de clip niets met zijn vader aanvangen en keek hij jaloers naar de andere vaders en zoons uit de buurt.

Record

Doorheen de jaren is de populariteit van de clip alleen nog maar toegenomen. Dat was ook te zien bij de kijkcijfers, want de videoclip heeft ondertussen de kaap van de één miljard views behaald. Daarmee is Stromae officieel de tweede Belg ooit die aan dat aantal geraakte.

De eerste Belg was Gotye die met zijn clip van Somebody That I Used To Know een echte wereldster werd. Die video heeft ondertussen al meer dan 2 miljard views, maar toch heerst er twijfel over in welke mate de zanger nog Belg is. Gotye’s echte naam is Wouter De Backer, maar de singer-songwriter woont al sinds zijn tweede in Australië.

Meer
Lees meer...