Stromae zet muziek on hold en wil zich op fashion storten

Stromae zet muziek on hold en wil zich op fashion storten

De kleren maken de man, dat beseft Stromae maar al te goed. Naast zijn aanstekelijke dance hits staat hij bekend om zijn bontgekleurde designpakjes. Stromae zet nog een stap verder in zijn fashion drift en wil zich na zijn vakantie samen met zijn vrouw op hun modelabel Maestro storten. En de muziek? Die laat hij voor onbepaalde tijd links liggen.

Paul Van Haver is inmiddels 31 en gaat al sinds 2009 door het leven als Stromae. De hit Alors on danse veranderde toen zijn leven, hij was meteen binnen. In 2013 bewees hij ook geen eendagsvlieg te zijn met zijn tweede album Racine Carrée en in 2015 eindigde hij een heuse Afrikatour in Rwanda. Een rollercoaster van een decennium dus.

Modelabel Mosaert

Aan Le Soir verklaarde Stromae dat hij naar vakantie snakt. Daarna wil hij zich focussen op andere projecten, vooral op Mosaert. Dat is het modelabel dat Van Haver al in 2009 uit de grond stampte. Sinds 2012 staat zijn partner Coralie Barbier aan het roer van Mosaert. Ze is modeontwerpster en heeft ook tal van outfits voor Stromae ontworpen.

“We willen geen statement maken maar vooral onze creativiteit uitleven”, zegt Van Haver aan Le Soir. “Met Mosaert zijn er geen taboes: we proberen, we experimenteren, we mogen zelfs onderuitgaan. Risico’s nemen, dat hoort erbij. We zullen naar ons binnenste zelf luisteren om erachter te komen wat we écht willen doen. Ik denk dat dat uiteindelijk de sleutel tot succes is. Ik hou van codes ontcijferen. Mijn échte passie, dat is het creatieve proces, bij elk project waar ik mijn tanden in zet.”

En de muziek?

Muziek staat voor Stromae dus on hold. Voor hoe lang? Dat weet hij zelf nog niet. “In Europa wordt zo’n keuze vaak gezien als iets rebels, maar in de States is dat de normaalste zaak van de wereld”, aldus Stromae. “We zien wel waar we uitkomen.”

In december vorig jaar verklaarde Stromae al dat hij geen zin meer had om te zingen. Zijn laatste single Quand c’est dateert ondertussen al van september 2015. Ook zijn laatste optreden was eind 2015. In december van dat jaar stapte hij met Coralie Barbier in het huwelijksbootje.

Gesponsorde artikelen