Stroomstoring vliegveld Atlanta gaat Kerstmis vergallen voor duizenden reizigers

Stroomstoring vliegveld Atlanta gaat Kerstmis vergallen voor duizenden reizigers

Een stroomstoring op het vliegveld van Atlanta die bijna 11 uur duurde, heeft voor een immense chaos gezorgd – en de effecten zullen nog dagen voelbaar zijn. Atlanta is ’s werelds drukste luchthaven en er werden meer dan duizend vluchten geannuleerd. Het gaat nog dagen duren voor iedereen weggeraakt – en een pak mensen voor wie de kerstvakantie als was begonnen zullen de dupe zijn.

De storing werd veroorzaakt door brand in een ondergronds elektriciteitsstation. Volgens het vliegveld zijn de passagiers en personeelsleden niet in gevaar geweest, maar geen enkel vliegtuig kon 11 uur lang landen of opstijgen.

Het Hartfield-Jackson Atlanta International Airport is de drukste luchthavens ter wereld. Dagelijks passeren er 275.000 passagiers en stijgen en landen er zo’n 2.500 vliegtuigen.

Knooppunt

Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor Delta Airlines. De komende week wordt veel drukte verwacht op het vliegveld vanwege Kerst. Het zal dus erg moeilijk worden om de gestrande passagiers op een vlucht te krijgen.

Toen vluchten in Atlanta bijna een dag lang in april aan de grond werden gehouden, kostte het Delta vijf dagen en ongeveer 4.000 geannuleerde vluchten voordat het weer op schema zat.

Een week?

Het zal waarschijnlijk tot dinsdag duren voordat Delta’s vluchten in Atlanta weer op schema zitten. Maar dat betekent niet dat voor passagiers de zaak daarmee opgelost is: omdat er niet veel open plaatsen op andere vluchten waren in de laatste week voor Kerstmis, zal het wellicht tot een week duren eer voor hen alles normaal verloopt.

Gesponsorde artikelen