Stubru haalt donkere muziek boven tijdens vier uur #lichtuit

Stubru haalt donkere muziek boven tijdens vier uur #lichtuit

Studio Brussel doet mee aan het initiatief om deze winter zorgzaam om te springen met energie. De redactie schakelt morgen vier uur het licht uit terwijl Linde Merckpoel op pad gaat om dat ook op andere plaatsen te doen.

“Tussen 16 en 20 uur gaat het licht uit op de redactie en roept presentator Vincent Byloo de luisteraars op om hetzelfde te doen op de werkplek of thuis”, meldt de zender. “Linde Merckpoel gaat als Blackout-reporter de straat op om op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen het licht uit te doen: bij gezinnen thuis, maar ook in restaurants en openbare plaatsen zoals een zwembad. Vincent Byloo praat met een vertegenwoordiger van VEA (Vlaamse Energieagentschap) en met de luisteraars over de gevolgen van zo’n blackout.”

Bij het initiatief hoort aangepaste muziek: “Om de #lichtuit-oproep kracht bij te zetten, draait Vincent Byloo tussen 16 en 20 uur enkel nummers die verwijzen naar licht of donker. Van Oh Darkness van Admiral Freebee tot Licht Uit van The Opposites. Vanuit de darkroom, een volledig verduisterd sessiekot, is er livemuziek van Marble Sounds en The Van Jets. Zij brengen hun respectievelijke hits Leave A Light On en Here Comes The Light.”

Meer over #lichtuit vind je op lichtuit.be.

Gesponsorde artikelen