Studenten tonen hun goed hart en zamelen geld in voor meubels voor Nicole uit ‘Taboe’

Studenten tonen hun goed hart en zamelen geld in voor meubels voor Nicole uit ‘Taboe’

Nicole wil heel graag eens zelf meubels kopen. Dat vertelde ze afgelopen zondag in het VRT-programma ‘Taboe’ aan Philippe Geubels. De uitspraak ontroerde twee marketingstudenten. Camille De Bruyn en Koen Claes zetten een crowdfundingactie op poten. 

Het verhaal van Nicole raakte zondag de kijkers van Taboe. De 73-jarige vrouw erfde na de dood van haar man 2,5 miljoen Belgische frank aan schulden. Ze voedde alleen haar vier kinderen op en kwam terecht in een systeem van schuldbemiddeling. Vandaag heeft Nicole 85 euro per week.

Crowdfundingactie

Ook Camille De Bruyn en Koen Claes waren ontroerd. “We vonden Nicole haar verhaal heel speciaal. Niet alleen door de schulden die ze heeft geërfd, maar ook door het boekje met meubels dat ze om de zoveel tijd vervangt met knipsels uit magazines”, vertelt Camille aan newsmonkey. “Na het programma zagen we een oproep van een onbekende Twitteraar en toen konden we niet meer blijven stilzitten.”

Streefbedrag

Het streefbedrag van de twintigers is 3.000 euro. “Dat zouden we graag inzamelen voor 1 april. Enerzijds is er zo nog voldoende tijd om actie te voeren en anderzijds is het mijn verjaardag”, verduidelijkt Camille. “Het zou een heel mooi verjaardagsgeschenk zijn om met Nicole te gaan shoppen.”

Hoe vlot loopt de crowdfunding? “Momenteel zitten we al aan een mooi bedrag van meer dan 1.200 euro. Het verbaast ons hoeveel sommige mensen storten. Er zijn bedragen van 85 euro. Dat is veel, wetende dat Nicole zoveel heeft om een week te leven.”

Goede doel

Camille en Koen hebben vandaag contact gehad met Nicole. “Ze heeft beslist om enkel de meest noodzakelijke meubels te kopen. De rest wil ze graag schenken aan het goede doel. Op die manier wenst Nicole het grotere probleem op te lossen, en niet enkel haar eigen armoede”, zeggen de studenten.

Wil je steunen?

Klik dan hier! “Alle beetjes helpen. We zijn al heel blij en dankbaar dat zoveel mensen onze actie steunen en ons motiveren”, vertelt Camille.

Gesponsorde artikelen