Studio 100 stuurt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof de laan uit

De heisa rond mogelijk pestgedrag op de werkvloer van pretparkengroep Plopsa heeft geleid tot een breuk met CEO Steven Van den Kerkhof. Dat bevestigt moederbedrijf Studio 100.

In het nieuws: exit Steven Van den Kerkhof. De co-architect van de groei van Plopsa in de voorbije twintig jaar moet vertrekken na de interne doorlichting door de bekende advocate Christine Mussche. Dat onderzoek kwam er na mediaberichten over pesterijen en ander grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa op de werkvloer.

De details:

  • Ook een andere hoge manager moet als gevolg van de affaire vertrekken.
  • Het topduo van Studio 100, Gert Verhulst en Hans Bourlon zeggen dat ze “alle nodige maatregelen nemen zodat de werkomgeving positief en aangenaam is en blijft.”
  • Koen Clement, de voorzitter van de raad van bestuur van Studio 100, neemt tijdelijk de rol van CEO van Plopsa over. Hij is vooral bekend als manager in de mediawereld en was twee jaar geleden een van de kandidaten om de VRT te leiden.

De reactie: “Trots op wat we hebben bereikt met Plopsa, de beste rollercoaster in mijn leven van de afgelopen 23 jaar. Veel dank aan iedereen die geholpen heeft om dit mooie verhaal vorm te geven”, schrijft Van den Kerkhof op Instagram.

Meer
Lees meer...