Suge Knight zegt bewijs te hebben dat Dr. Dre de opdracht gaf om hem neer te schieten

Een nieuwe aflevering in de real life hip hop-soap die nu al jaren zindert en op tijd en stond met kogels wordt uitgevochten: Dr. Dre heeft de man die in 2014 platenbaas en producent Suge Knight neerschoot betaald om dat te doen. Dat beweert de advocaat van Knight. Dre zou de schutter 50.000 dollar hebben betaald om Knight om te leggen. En er is nog veel meer …

Bij een schietpartij in nachtclub 1 OAK in Los Angeles werd Knight door zeven kogels geraakt. Hij overleefde de aanslag. Andere bekende feestgangers, waaronder zanger Chris Brown, acteur Tyson Beckford en Black Eyed Peas-lid Apl.de.ap, raakten niet gewond.

Thaddeus Culpepper, de advocaat van Knight, beticht ook een agent van betrokkenheid bij het complot. Agent Henry Boyd zou de deur voor de schutter hebben geopend. Volgens de advocaat is dat duidelijk te zien op beelden van een bewakingscamera. De dader werd volgens Culpepper later om “onverklaarbare redenen” vrijgelaten.

Tupac

Het is een nieuwe aflevering in een real life hip hop-soap die nu al jaren zindert en op tijd en stond met kogels wordt uitgevochten. Knight richtte in 1991 samen met Dr. Dre het beroemde rap-platenlabel Death Row Records op. Suge Knight is ook de man die de 1,4 miljoen borg betaalde voor de vrijlating van Tupac Shakur in ruil voor een contract van 3 albums Op 7 september 1996 werd Tupac in Las Vegas neergeschoten in de auto naast Suge Knight. Die aanslag op Tupac en Suge Knight is nooit opgelost.

Na jarenlang te hebben samengewerkt, verliet Dr. Dre het label wegens een conflict dat uitliep “op gewelddadig gedrag”. Dr. Dre en Knight hebben sindsdien een grote hekel aan elkaar. Een man die Dr. Dre aanviel tijdens de Vibe Awards in 2004, bleek bijvoorbeeld in opdracht van Suge Knight te hebben gehandeld. Die aanval mislukte omdat de rapper Young Buck de aanvaller op tijd zag, en die neerstak met een vork.

Kanye

Suge Knight werd op zijn beurt ook beschoten. Tijdens een afterparty in Miami, georganiseerd door Kanye West, kreeg hij een kogel in zijn been. De daders zijn tot nu toe onbekend. Op 10 mei 2008 werd Suge Knight tijdens een ruzie buiten westen geslagen. Een nog onbekende man sloeg hem van achteren op het hoofd. Het zou om een geldkwestie gaan, maar dat werd niet bevestigd, omdat Suge Knight niet mee wilde werken met de politie.

Knight reed eind januari 2015 na een vechtpartij op een parkeerplaats van een hamburgerrestaurant in South Central twee mensen aan, van wie er een als gevolg daarvan overleed, en pleegde daarna vluchtmisdrijf. Knight pleitte onschuldig en stelt dat hij werd aangevallen door de twee mannen die hij aanreed met zijn pick-uptruck, maar moet toch terechtstaan voor moord en moordpoging. Hij zit in de cel. Volgens zijn legal team is hij erg ziek. Hij zou een hersentumor hebben en langzaam blind aan het worden zijn.

Straight Outta Compton

Achteraf werd duidelijk dat ook die laatste “stunt” weer met de vete tussen Knight en Dre had te maken. Knight was niet gelukkig met hoe hij zou worden geportretteerd in de film Straight Outta Compton, de biografische dramafilm over NWA.

Knights vriend Terry Carter arrangeerde een meeting in de buurt van de set tussen Knight en Dre. Die laatste daagde echter niet op, en Knight kreeg ruzie met Cle “Bone” Sloan, de acteur die hem speelt in de film. Knight reed Carter dood en verwondde Sloan.

Meer
Lees meer...