Sunny (Girls’ Generation) verlaat SM Entertainment na 16 jaar

Sunny van de legendarische K-popgroep Girls’ Generation heeft besloten om haar contract bij SM Entertainment niet te verlengen. Daardoor zal ze het agentschap na 16 jaar verlaten. Het is voorlopig nog niet duidelijk of haar vertrek bij SM Entertainment ook haar afscheid van Girls’ Generation zal betekenen.

Girls’ Generation vierde enkele dagen geleden haar 16de verjaardag. Dat betekent ook dat het contract van enkele van de leden opnieuw op tafel kwam te liggen. Het contract van Sunny liep op 5 augustus 2023 af en ze besloot om niet bij te tekenen.

Girls’ Generation

Girls’ Generation is een van de oudste actieve K-popgroepen. De meidengroep maakte haar debuut op 5 augustus 2007, net iets meer dan 16 jaar geleden. Aanvankelijk bestond de groep uit negen leden, maar in 2014 verliet Tiffany de groep.

Girls’ Generation scoorde enkele monsterhits met onder andere Gee, Mr. Taxi en The Boys. Vorig jaar keerde de groep na een pauze van bijna vijf jaar terug met het album ‘Forever 1′ en de gelijknamige title track. Voor het album, waarmee ze hun 15de verjaardag vierden, keerden de acht leden van Girls’ Generation allemaal terug.

Sunny

SM Entertainment heeft vandaag laten weten dat Sunny het agentschap na 16 jaar verlaat. Haar contract liep recent af en Sunny besloot om niet bij te tekenen. Sunny is niet het eerste lid van Girls’ Generation dat besluit om het agentschap te verlaten. In het verleden deden Tiffany, Sooyoung en Seohyun dat al. Zij bleven allemaal wel lid van Girls’ Generation en namen zo ook deel aan de comeback Forever 1.

In een brief die Sunny deelde op sociale media bedankt ze het agentschap voor de steun die ze de afgelopen 16 jaar kreeg en bedankt ze ook haar groepsgenoten en fans. Het is nog niet duidelijk of Sunny lid blijft van Girl’s Generation.

Meer
Lees meer...