‘Super Mario Run’ is op eerste dag meer gedownload dan ‘Pokémon Go’, maar die vergelijking is wel niet helemaal eerlijk

‘Super Mario Run’ is op eerste dag meer gedownload dan ‘Pokémon Go’, maar die vergelijking is wel niet helemaal eerlijk

Het is vandaag eindelijk zover: het langverwachte ‘Super Mario Run’ is beschikbaar voor iPhone en werd daar dan ook massaal gedownload. Maar liefst 2,85 miljoen mensen hebben de applicatie van Nintendo al gedownload en daarmee worden de cijfers van Pokémon Go verpulverd.

Pokémon Go was de hype van afgelopen zomer en heeft het record van meest gedownloade applicatie in de App Store tijdens zijn eerste week. Toch was het succes een beetje zuur van Nintendo, want omdat ze de applicatie niet zelf habben gemaakt, ging een groot deel van de winst niet naar hen. Daarom willen ze van Super Mario Run een even groot succes maken waar ze wel geld aan verdienen.

Dat lijkt alvast te lukken, want de applicatie van Mario werd 2,85 miljoen keer gedownload op zijn eerste dag terwijl Pokémon Go op de eerste dag maar 0,9 miljoen downloads had. Die vergelijking is wel niet helemaal eerlijk, want Pokémon Go was in het begin officieel maar in drie landen te downloaden en er was veel minder reclame voor gemaakt.

Op de derde dag werd de applicatie bijvoorbeeld al 5,6 miljoen keer gedownload. Het valt dus nog af te wachten of Super Mario Run het record van de eerste week kan breken want ook de reacties zijn iets minder positief dan bij Pokémon Go.

Gesponsorde artikelen