Supercomputer analyseert Harry Potter, en ontdekt toch wel enkele verrassende dingen

Wat gebeurt er als je Watson, de supercomputer van IBM, de Harry Potter-boeken en -films laat analyseren? Dan kom je fascinerende dingen te weten, zo blijkt. Via zijn Tone Analyzer kan Watson emoties in teksten herkennen en een van de onderzoekers bij IBM, Vinith Misra, heeft de supercomputer dus gelost op Harry Potter. Dit is wat Watson ontdekte over de personages.

1. Harry heeft evenveel woede in zich als Voldemort

Van alle personages heeft Voldemort ’t meeste woede in zich, maar Harry Potter staat blijkbaar ook hoog op die lijst.

2. Maar Hermione is assertiever dan Voldemort

Ook Hermione scoort hoog wat woede betreft, maar wat assertiviteit betreft scoort ze beter dan Voldemort. #strongfemalecharacter

3. He-Who-Must-Not-Be-Named is zeer neurotisch

Geen grote verrassing eigenlijk, Voldemort is blijkbaar zeer neurotisch. Maar wat wil je ook met iemand die in ’t geheim werkt aan een masterplan. Vrij normaal dat hij compleet paranoia is, vinden wij.

4. En Neville en Voldemort hebben meer gemeen dan je zou denken

Neville en Voldemort zijn allebei extreme personages blijkbaar, ze scoorden allebei laag op openheid en evenveel op neuroticisme.

5. Professor McGonagall scoort het hoogste wat intellect betreft

Wij begrijpen perfect dat professor McGonagall ’t beste scoort wat intellect betreft, maar … Hermione staat niet eens in de top drie! McGonagall wordt gevolgd door Snape en Ron!

6. Hagrid is depressief, maar Harry is depressiever

Dat Hagrid depressief is, konden we raden, maar dat Harry hoger scoort op die ranking, daar zijn we toch wel verbaasd door …

7. En Snape is in de boeken bozer dan in de films

In de films is hij eerder koel en afstandelijk, in de boeken is hij veel bozer.

Wij weten 1 ding zeker:

Bron: Tech Insider
Meer
Lees meer...