Surfer ontsnapt aan haaienaanval door haai mep te geven

Surfer ontsnapt aan haaienaanval door haai mep te geven

Een Britse dokter werd gisteren tijdens het surfen aangevallen door een haai. In een impulsieve reactie sloeg hij de haai recht op zijn neus, zoals hij eens in een filmpje had gezien, waarna hij zonder al te zware verwondingen kon ontsnappen.

Charlie Fry (25) was maandag met drie vrienden gaan surfen aan Avoca Beach, ten Noorden van Sydney. Hij was ongeveer 40 meter van het strand verwijderd toen hij plots een harde klap aan zijn rechterkant voelde. Eerst dacht hij nog dat zijn vrienden een grapje met hem uithaalden, maar toen hij zich omdraaide zag hij een grote haai op hem afkomen. Zonder te aarzelen haalde hij uit met zijn linkerhand en gaf hij de haai een klap op de neus, vertelde hij the Guardian.

“Ik ga doodgaan”

“Ik klauterde terug op mijn plank en riep naar mijn vrienden. Gelukkig kwam er net een golf, waardoor ik erin slaagde weg te surfen. Ik probeerde zo snel mogelijk te surfen, peddelde voor mijn leven. Het was heel erg hectisch. Ik had zelfs niet door dat ik gewond was, want ik kon alleen maar denken ‘ik ga sterven, ik ga hier echt doodgaan'”.

Fry werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd behandeld voor de bijtwonde die hij had opgelopen. Gelukkig kwam hij er uiteindelijk met de schrik vanaf. Redders bevestigden daarna dat er inderdaad een haai van drie meter werd gespot in het gebied, dat vandaag afgesloten blijft.

Voorbeeld van Mick Fanning

Charlie haalde zijn inspiratie bij de professionele surfer Mick Fanning, die in 2015 tijdens een wedstrijd werd aangevallen door een haai in Zuid-Afrika. Ook hij kon de haai van zich afschudden door hem een klap te verkopen, en dat bracht Fry nu dus op ideeën.

Je weet dus wat je te doen staat als je ooit oog in oog staat met een haai!

Gesponsorde artikelen